DIZAINA STUDIJA 2006 septembris/oktobris Nr. 3

Kamēr es medīju rokās vecos DS numurus, šodien ir parādījies jaunais. Tad nu ejam ka mēs uz tuvāko grāmatnīcu un ķeram rokās:

VIEDOKLIS
Filosofijas doktore Maija Kūle un dizainers Ulvis Ābiķis runā par to, kā varas mehānisms manifestējas dizainā.

Rubrikā “Telpa” – Sandra Krastiņa par Aigara Bikšes projektu Japānā, Kārlis Vērpe par lielveikalu ēras attīstīšanos, Ilze Martinsone par tirdzniecības parka “Alfa” tēlu, Santa Meikulāne par labiem lieltirgotavu dizaina paraugiem un Daina Vītoliņa par arhiteku grupas Die Planstelle piedāvātajiem savdabīgajiem lielveikalu maketiem.

Rubrikā “Forma” – Ramona Umblija par plakāta un varas attiecībām un latviešu plakātistiem, saruna ar brazīliešu plakātistu Felipi Tabordu, Andrejs Voroncovs par dizaina darbu tiesisko aizsardzību un intervija ar mākslinieku Kristapu Ģelzi par pieredzi reklāmas biznesā.

Rubrikā “Laiks” – Anda Boluža par reklāmas un grafiskā dizaina attīstību Latvijā jau no Padomju laikiem, Irēna Bužinska par totalitārisma mākslas fenomenu – propagandas porcelānu, intervija ar Kanādas Dizaina biržas viceprezidentu par nacionālo identitāti dizainā un Andras Šulcas raksts par Antverpenes tiesas ēkas dizainu.

Pielikums 1: “Dizaina skola”, kas aktualizē dizaina izglītības īpašo nozīmi un iezīmē dizaina attīstības perspektīvas Latvijā.
Pielikums 2: nozīmīgāko rakstu tulkojums angļu valodā.

Tas viss, protams, Neputna mājaslapā.