Adobe Photoshop Lightroom 1.1 bug

Nācās pārmest visu sistēmu no nulles, līdz ar to arī mans ļoti iemīļotais rīks Adobe Lightroom bija jāliek no jauna virsū. Nu un ko jūs domājat – tiklīdz, kā tas ir uzmests, tā man pie programmas palaišanas izmet paziņojumu: «Runtime Error!».

Nomocījos, bet tad tapa skaidrs no viena foruma, kur tad tas suns aprakts. Lieta tāda, ka Adobe Lightroom 1.0 versija lietoja SQL datubāzes paveidu, lai glabātu visus datus, bet tas izrādījās tik nedrošs, ka pārāk bieži noveda pie programmas nobrukšanas. Tāpēc līdz ar 1.1 versiju pārgāja uz citu datu glabāšanas sistēmu. Bet ka tavu skādi – pie instalācijas pēc noklusējuma netiek norādīta vieta, kur būtu jāatrodas jaunās datubāzes failiem, tāpēc, neatrodot datubāzi, programma nokarās.

Risinājums ir samērā banāls: palaižot programmu ir jātur nospiests CTRL taustiņš. Tas norāda programmai, ka pirms programmas startēšanas tiks izvadīts dialoga logs, kurā būs iespēja norādīt ceļu kur un izveidot jaunu datubāzi. Aleluja – programma strādā un beidzot SV.LV parādīsies bildes no Fontaine Festival!