Iemēģinu savu roku Adobe Contribute CS3

Tiku pie Adobe Contribute CS3, tagad iemēģināšu savu roku, veicot testa ierakstu no šīs programmas.

Tie, kas nezina – šī programma ir paredzēta, lai atjaunotu informāciju blogos un mājaslapās, vienīgi tā šaize ir tāda, ka man nav dziļas pārliecības, ka viss ir štokos, jo tieši šobrīd, piemēram, es neredzu, ka manam ierakstam rādītos virsraksts.

Ļoti interesants ir fakts, ka noklusēti iekš Contribute tādi parametri, kā Allow Trackbacks, Allow Comments un Default Categories stāv izslēgti. Tādējādi sanāk, ka noklusēti jebkurš ieraksts nav nevienā kategorijā un to nevar komentēt. Kaut kā dumi.

Update: parakņājos iekš Preferences – atradu, kā noklusēti atstāt ieslēgtu Trackbacks un Comments iespēju.

Vēl viena interesanta īpašība, kas tika pamanīta – Contribute nedraudzējās ar WordPress Section Break, jo iepriekšējā ierakstā ļauj man labot tikai to daļu no ieraksta, kas atrodas līdz Section Break. Toties ir vesela sadaļa iekš Insert ar izvēlnēm, kas saistītas ar PayPal servisu. Laikam naudu iedeva.

Protams, ir sasodīti kruti, ka var mēģināt ievietot bildi, video, Flash un citu muļķumediju no programmas:

Maziņa šaizīte ar putniņu, kas kaut kur lidoja

Tomēr es tā arī neatradu iespēju, kā ievietoto bildi nocentrēt iekš DIV bloka. Laikam tas nav paredzēts, jo tā ir sasodīti sarežģīta iespēja.

Update: turpmākos labojumus jau veicu no WordPress administrācijas paneļa, lai sakārtotu vajadzīgās lietas. Pirmkārt, iemetu ieraksta sadalītāju, lai pirmajā lapā nerādās visa garā desa.

Virsraksts tomēr parādījās, aleluja.

Tas, kas šķita pavisam nepieņemami ir tas, ka bilde tika saglabāta wp-content direktorijā, tas turpmākajā blogošanā noteikti novesti pie sasodīti liela bardaka.

Tags funkcija izrādījās bezjēdzīga, jo izmantoja nevis WordPress tagošanas iespēju, bet vienkārši sameta linkus uz Technorati servisu pirmajā ieraksta rindkopā – pilnīgi bezjēdzīgi.

Nezinu, vai vēl sanāks izmantot šo rīku, bet pagaidām nolieku to malā, jo laikam jau līdz pirmajiem labojumiem nekā īpaši sakarīga mēs nesagaidīsim. Katrā ziņā ļoti gaidītu kādu līdzīgu ierakstu no kāda blogotāja, kas bloga atjaunošanas iespēju ir izmēģinājis iekš Microsoft Word 2007.