Jauns radiācijas brīdinājuma simbols

Šodien no rīta, lasot DB jaunākās ziņas, uzskrēju informācijai par to, ka IAEA ir izdomājusi, ka ir jānomaina radiācijas brīdinājuma simbols. Iepazīstināšu jūs ar veco versiju, pirms ķeramies klāt.

caution-radiation-old.gif

Man tā arī neizdevās uzrakt to ģeniālo dizaineri, kas izdomāja šo visā pasaulē vienkāršo un saprotamo zīmi, kur, šķiet, neatpazīs ja nu vienīgi Āfrikas vidienē badojošais divgadīgais bērns.

Bet nu katram sava taisnība un jaunais simbols esot tapis lielu un apjomīgu pētījumu rezultātā:

The new symbol, developed by human factor experts, graphic artists, and radiation protection experts, was tested by the Gallup Institute on a total of 1 650 individuals in Brazil, Mexico, Morocco, Kenya, Saudi Arabia, China, India, Thailand, Poland, Ukraine and the United States.

Ja nemaldos, tad Latvijā tik «apjomīgus» pētījumus veic, lai noteiktu, kāda desas šķirne cilvēkiem vairāk garšo.

Tad nu tāds ir arī rezultāts – briesmīgs (varbūt ar to arī viņi vēlējās mūs aizbiedēt?), nepārskatāms, bez jebkādas simboliskas vērtības. Vienubrīd tas atgādināja Vermontas gubernatora cīniņus filmā Thank you for smoking – tipisks aiz neko darīt variants.

Tad nu baudiet – jaunais radiācijas vizuālais simbols (pdf versija).

caution-radiation-new.gif

10 doma par “Jauns radiācijas brīdinājuma simbols”

  1. Nubļē sviests. Rad. zīmes papildināšana ar galvaskausu vēl būtu OK (tikai bez tām pretīgajām Word-spell-checker-underline stila bultiņām), kaut vai priekš tiem pašiem Āfrikas vidienes bērniem. Bet tas bēgošais cilvēks pilnīgi visu izbojā, un ir acīmredzami paredzēts ASV intelekta līmeņa cilvēkiem, kas, dabūjuši radiācijas problēmas, sūdzēs tiesā firmu/zīmju autoru, sakot – tur bija tikai nāve attēlota, par to, ka vajag pēc iespējas ātrāk notīties, nekas nebija teikts!

  2. Patika jau vairāk vecais, bet neko darīt, ka tie tur augšā lej, ar to arī jāsadzīvo…

  3. Ko niekus, jaunā piktogramma ir ievērojami informatīvāka (domājat, veco tiešām visi pazina?). Galvenais, lai nebūtu pārāk sīka, lai var saprast, kas tur sazīmēts.
    Bet man patīk, džeki, ka jūs sevi uzskatāt par gudrākiem nekā tie tur, kas to zīmi izstrādāja :D

  4. Qued: Nezinu par citiem, bet es sevi neuzskatu par gudrāku. Es paužu savu viedokli, un mans viedoklis ir tāds, ka tie starti un Ārnolds tajā zīmē ir lieki, un padara kopskatu nebaudāmu un grūti iegaumējamu. Galvaskauss, kā jau teicu, ir laba ideja, jo nudien ne visi zin, kā apzīmē radiāciju (hek, daudzi noteikti pat nemaz nezin, kas radiācija tāda vispār ir).

  5. Izskatās, ka tas ventilators pūš pārāk karstu gaisu virsū tiem nabaga lopiņiem tur apakšā.
    Un tikai nevajag. Vecais, vēl padomju laiku, bija labāks un uzskatāmāks, un to saprata un pa gabalu ievēroja pat pensionāres, jo par radiāciju mācīja civilajā aizsardzībā.

  6. Ļebeģeva lapā vairāk kā pusgadu apakaļ iztirzāts temats .. labi ka nu līdz LV ticis

Komentāri ir slēgti.