Konkursi, konkursi

Nu tā, savācu dažu konkursu informāciju, uz kuriem vēl varat sarosīties un pieteikties.

Aizrobeža: The Plus International Design Exposition (līdz 31. martam)

The Plus International Design Exposition presents pioneering work by leading international typo / graphic designers through a five-day showcase in Birmingham, in the heart of the UK. Plus will feature national and international work by some of the most influential design agencies, freelancers, rising stars and students working in the areas of print, web, video and animation. Plus is not a trade show; it does however provide a platform from which the international typo / graphic industry can present its most dynamic, ground-breaking and inspired work. Mājaslapa.

Aizrobeža: 2008 Michelin Challenge Design (līdz 12. aprīlim)

Michelin challenges the international design community, individuals, small and large companies and universities, to enthusiastically create innovative and aesthetically pleasing design solutions that will meet the theme requirements of the Michelin Challenge Design 2008 at the North American International Auto Show (NAIAS). Mājaslapa.

Tepat: Atklātais bakalaura un kvalifikācijas darbu konkurss «E-Dimensija» (līdz 20. martam)

Lai sekmētu IT izplatību un pielietošanu, Microsoft Latvia ir priecīgi paziņot, ka izsludina atklātu konkursu Latvijas augstskolu informācijas tehnoloģiju nozares studentiem par tēmām, kas skar informācijas tehnoloģijas (IT), to ieviešanu, risinājumu izstrādi un izmantošanu attiecīgajā nozarē, piedāvājot jaunas idejas un praktiski pielietojamus risinājumus plašākai informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) izmantošanai Latvijas tautsaimniecībā. Mājaslapa.

Abpus robežām: Microsoft Imagine Cup 2007 (līdz 31. martam)

Imagine Cup, kuru atbalsta Microsoft, katru gadu pulcē vairākus desmitus tūkstošu jauno programmētāju, kuru darbus vērtē starptautiska profesionāļu žūrija. Pēdējos gados arvien labākus panākumus konkursā gūst Austrumeiropas pārstāvji, un par 2005.gada konkursa uzvarētājiem kļuva studenti no Lietuvas. Konkursa dalībnieki var iesniegt savus darbus vairākās kategorijās. Labākie iegūs pilnībā apmaksātu ceļojumu uz konkursa finālu Deli, kur tālāk var cīnīties par kādu no naudas balvām – 25 000 ASV dolāru par uzvaru programmatūras izstrādes kategorijā vai 8000 ASV dolāru par uzvaru kādā citā konkursa kategorijā. Mājaslapa.

Tepat: Map Latvia map contemporary (līdz aprīlim??)

Dalība konkursā ir bez maksas, un tajā var piedalīties ikviens poligrāfijas, dizaina un reklāmas nozarē strādājošs projekta vai ražošanas vadītājs, mākslinieks, dizainers vai radošais direktors. 2007. gada konkursa map contemporary darbi tiks vērtēti 5 kategorijās, pasniedzot 12 balvas un vienu specbalvu. Konkursam var iesniegt darbus, kuros izmantots jebkura Latvijas vairumtirgotāja papīrs vai papīram pielīdzināms materiāls un kas ir drukāti, radīti un ražoti laika posmā no 2006. gada 15. maija. Iesniegtie darbi tiks vērtēti atbilstoši konkursa kategorijām pēc pamatkritērijiem – ideja, mākslinieciskais izpildījums, papīra/materiāla izvēle, druka un pēcapstrāde. Vērtēšanu veiks personiski neieinteresētu profesionāļu komanda, un tā notiks 10 ballu sistēmā. Mājaslapa.

Tepat: Adwards (līdz 5. martam)

Adwards un pavasaris – abi ir tepat aiz stūra un ieradīsies reizē: 21. martā. Nezinu par pavasari, bet Adwards šogad nāk ar uzlabojumiem. Pirmkārt, nebūs atsevišķu sadaļu «Ideja» un «Meistarība». Tās tikpat nav atdalāmas, un vāja ideja (lai arī labi izpildīta) nekādas balvas nesaņems. Kategoriju saraksts būs vienkāršāks. Balvu skaits – tāds pats. Mājaslapa.

Nu tā, īsumā. Varbūt kādam kas aizķeras.