Pāreju uz Google Reader

Kā tagad esot moderni teikt – за*бался ar Mozilla Thunderbird un Mozilla Firefox attieksmi pret RSS barotnēm un izdomāju, ka man pēdējā laikā Bookmarks skaits iekš Firefox jau ir pārsniedzis 2000, savukārt Thunderbird jau ir kļuvis pavisam neērti lasīt RSS barotnes, jo viņas ir viena zem otras, grūti tās sakarīgi sagrupēt un ir vesela kaudze ar RSS barotnēm, kas kaut kā jocīgi atjaunojās vai arī neatjaunojās vispār.

Tad nu es sāku kasīt pakausi un domāt, ko darīt. Nonācu pie secinājuma, ka visērtāk būtu izmantot kaut ko, kas ir tiešsaitē pieejams, lai nav tā, kā man bija ar RSS lasīšanas aplikācijām, kuras katru reizi bija jānoarhivē, pirms izdomā, piemēram, datoru pārinstalēt, nerunājot nemaz par to, ka ja nu man vienā brīdī sagribās uz citu programmu pāriet – viss būtu manuāli jāčikā.

Tāpēc paņēmu Google Reader, kur pēc 4 stundu čakarēšanās tagad parādās sakarīgs uzraksts:  147 subscriptions. Domāju, ka tuvākajās dienās tas pieaugs līdz kādām 200 – 300 barotnēm, no kurām tad, attiecīgi, sijāšu ārā visu sviestu.

Pagaidām vienīgais, kas man īsti nepatīk iekš Google Reader ir tas, ka biku piebremzē darbībā, bet cik noprotu, tad bremzes iestājas tikai tai brīdī, kad es vēlos pievienot tonnu ar dažādām atvērtajām lapām. Ak jā, vēl viena lieta – es visu laiku lasīju kādus 50 blogus izmantojot Firefox, t.i. – reāli skatījos lapas, nevis lasīju blogu RSS versijas. Tas tāpēc, ka man patīk pasekot līdzi tam, kas notiek komentāros, bet pierakstīties uz kāda konkrēta ieraksta komentāru RSS manuprāt ir muļķīgi – vēlāk sarodas tonna ar tādiem bezjēdzīgiem RSS un tu pats nezini, nafig tev viņi ir vajadzīgi.

6 domas par “Pāreju uz Google Reader”

  1. Tieši tāpēc jau arī man vajag sakarīgu RSS lasītāju, lai es spētu visu to sagremot, kas gāžas no interneta plašumiem un izravēt visus mēslus, kurus es negribu lasīt.

  2. Nu nezinu, man Gūgļrīderis nebremzē, viss darbojas tīri pieklājīgā ātrumā (tb tik ātri cik pats Firefox). Es pats aktīvi izmantoju šo Google produktu un pagaidām neesmu redzējis citu labāku..

  3. Hmm…es nezinu, man kaut kā gugļrīders neīpaši – ja mājas kompim +/- ok, tad aizbraucot uz laukiem visa padarīšana apstājās :D

    Es dodu preikšroku operas iebūvētajā rss lasītājā :)

  4. Toms – tu nesaprati, kas man ir būtisks. Man ir būtiski, lai es varu uz visiem datoriem, kurus ikdienā lietoju (īpaši – darbastacija un laptops) varētu vienlīdz skatīties visu un nevajadzētu neko sinhronizēt, pārkopēt, savienot, utt. Ņem, un lasa. Tieši ar šo funkciju vislabāk tiek galā tiešsaites RSS lasītāji.

Komentāri ir slēgti.