PDF2ID — atveram PDF failus InDesign

Līdz manīm pāris dienas atpakaļ nonāca informācija par jauku rīku (idejas līmenī), kas ļauj atvērt *.pdf failus pa tiešo InDesign.

PDF2ID About Logo

Protams, ka man šķita, ka šis Recosoft rīks ar skaļo nosaukumu PDF2ID būs lielisks. It īpaši tad, kad es uzzināju, ka par viņu izstrādātāji vēlas $249,00. Tā kā izstrādātāju mājaslapā nebija pieejama izmēģinājuma versija, nācās izmantot bulgāru draugu palīdzību.

Sākumā apskatīsim, ko tad mums piedāvā šis rīks pilnajā versijā:

Open and Convert PDF documents directly in Adobe InDesign CS2/CS3 — PDF2ID is a plug-in for Adobe® InDesign® that enables you to directly open and convert PDF documents with in Adobe® InDesign® CS2/CS3 and supports both the Macintosh and Windows platforms.
Specify Conversion Options — PDF2ID provides detailed conversion controls such as converting the entire PDF file; extracting only text; recovering only images and annotations contained in a PDF document allowing fine-tuning the conversion process.
Familiar Interface — PDF2ID uses the standard Adobe® InDesign® interface for opening a PDF document- there is no need to learn anything new.
Quick — PDF2ID converts a PDF file to Adobe® InDesign® format within seconds.
Password-Protected PDF documents — Convert password-protected PDF documents.
Multi-Language/Asian Language Support — Supports English, Japanese, Chinese, Korean and Western European-language data contained in PDF documents.

Nāis. Vērī nāis. Arī interfeiss tik tiešām nepievīla:

PDF2ID interface

PDF2ID interface

Žēl tikai, ka pie pirmā vairāku lapu faila atvēršanas tas uzreiz nokarināja gan sevi, gan arī InDesign, otrajā reizē, kad ar PDF2ID mēģināju jau vērt vienas lapas failu ar vairākiem grafikiem un teksta blokiem un bildēm, tas nokārās, jo tam par daudz šķita 50MB iekš PDF, toties InDesign palika dzīvs.

Trešajā reizē atplēsu vaļā vienu maziņu kartiņas maketu, kurā bija viena bilde, divi vektori un trīs teksta bloki. Tiktāl, ka ar objektu skaitu nekas nenobruka, tas bija baigi forši, bet tas, ka viss teksts bija ņigu ņegu, tas gan mani izbesīja.

Ak jā, tas pats Recosoft izdod arī tādu štelli, kā PDF2Office. Ja kādam ir vēlme, varat padalīties ar iespaidiem, kā ir čakarēt skaistos PDF, metot viņus MS Word vidē.

Nobeigumam (tāpēc, ka atcerējos) — superhint for InDesign users: Ja jūs kādreiz veidojat kompicētu maketu InDesign, piemēram, kaudzi ar tabulām, un pēkšņi uzrodas kāds kretīns, kuram vajag to visu iekš MS Word, pamēģiniet vienkārši pārkopēt no InDesign uz MS Word. Man savulaik bija tā ar apdrošināšanas polišu maketu un nostrādāja — parastais kopīpeists nogādāja maketu praktiski bez izmaiņām no ID uz Word, čakars sākās, ja bija vēlme ar bildēm vai vektoriem kopā kaut ko nest (InDesign CS2, MS Word 2003).

Ak jā, maza piezīme — what’s wrong with russian people? Клуб Любителей Муравьев & Правила Конкурса «КиноПухи или ВинниФильмы»