Rokdarbi #8. Pierre Cardin reklāma t/c «Olimpija»

Kaut kā pēdējā laikā sāk krist uz nerviem briesmīgās reklāmas, kuras savulaik tirgus tantes izmantoja, lai logiem priekšā liktu un saule nespīdētu veikalos. Tagad tas ir pārnesies uz visām tām neskaitāmajām bezgaumīgajām bodēm, kas atrodas dažādos tirdzniecības centros. Tabakas papīra meklējumos, skraidīju t/c «Olimpija» abos stāvos, līdz uzrāvos uz kaut ko, no kā acu nevarēju novērst (fotografēts ar mobilo telefonu).

pier-cardin-olimpija.jpg

Nav ne jausmas, kas ir tik ļoti izkropļojis bildi ar brīnišķīgas sievietes portretu un vēl jo vairāk – sabojājis cienījama mākslinieka brendu ar tik briesmīgu reklāmas veidojumu. Viens no būtiskākajiem faktoriem, kas man šķita nepieņemams, ir briesmīga kontrastu izvēle – melns ar baltu jau tā rada kolosālus kontrastus, bet sarkanais tikai samoka to visu līdz tādam stāvoklim, ka ir neskaidrs, ko tad šī reklāma gribēja parādīt – sieviešu apģērbu vai arī Pierre Cardin pulksteni?

Praktiski neko nedarīju – atradu caur Google viena Pierre Cardin pulksteņa fotogrāfiju, piemetināju klāt loguci. Manuprāt, tagad šai reklāmā mēs redzam tieši to, kas būtu jāredz – pulksteni (blakus piemetināju arī izgriezumu no manas telefonbildes). Protams, varētu vēl piemuhļīt izskatīgāku fonu (kādu gradientu, oreoliņu vai vēl ko tādu, kas tagad skaitās stilīgi un ko noteikti prasītu artdirektors, jo viņa darbs ir piečakarēties), varbūt piemeklētu atbilstošāka rakursa fotogrāfiju, tomēr pamats paliek nemainīgs – nevis sieviešu apģērbs, bet pulkstenis.

pier-cardin-olimpija1.jpg

Un nemēģiniet mani pārliecināt, ka visi, kas ies garām, vērsīsies uz sarkanā apģērba apslēptajiem krūšu galiņiem un tāpēc noteikti pamanīs pulksteni. Tas man atgādinātu 90-tajos tik ļoti populārās automašīnu, riepu, u.c. vīriešu preču reklāmas ar pusplikām un plikām sievietēm.

2 domas par “Rokdarbi #8. Pierre Cardin reklāma t/c «Olimpija»”

  1. reklāmisti iespējams uzskata, ka cilvēki domā: “redzu skaistu sievieti, blakus pulkstenim. Sievieti man nedabūt, bet pulksteni varu nopirkt. Būs pulkstenis, būs skaista sieviete.”

  2. reklaamisti domaa, lai reklaama tiktu ieveerota un tas arii izdevaas

Komentāri ir slēgti.