Detalizēti par krāsu diapazoniem

Patiešām sen biju gaidījis tik labu aprakstu. Patiešām detalizēti un uzskatāmi, bet bez nevajadzīgā ūdens un pārmērīgas sarežģītības. Šobrīd raksts «Цветовой охват» ir mans visieteicamākais resurss par krāsu diapazoniem. Ļoti ļoti iesaku visiem izlasīt.

P.S. Tiem, kam problēmas ar šī raksta iepazīšanu, iesaku griezties pie dakteriem, dzīvē noderēs.

5 domas par “Detalizēti par krāsu diapazoniem”

  1. Esmu traki ieinteresēts aprakstīta materiāla (detalizēti un uzskatāmi, bet bez nevajadzīgā ūdens un pārmērīgas sarežģītības) atrašanā, tāpēc metos virsū rakstam diezgan negausīgi… un aplauzos :(
    Recenzēt šo rakstu tikpat grūti, cik uzrakstīt sakarīgu tekstu par CM tēmu. Tāds matemātiķa variants Aleksandram sanācis – pareizi, bet bezjēdzīgi. Zinātājam tā ir ābeces atkārtošana, nezinātājs bez paskaidrojuma tāpat neko nesapratīs. Jau pirmā rindkopa tāda, ka “skorogovorkas” var taisīt. Tālāk – cerīgi iesākts skaidrojums par Lab, kas izbeidzas, vēl nesācies, ar skaļi neizteiktu secinājumu: “Epsons – kruta, ofsets – sux.” Beigās, praktiski nesakarā, skaidrojums par rendering intentiem – ne īpaši veiksmīgāks par to, kas parādās Photoshopā, Color Settings logā, kad uzbrauc ar kursoru uz attiecīgā intenta.
    Jau vairākus gadus cenšos šīs lietas apgaismot topošajiem maketčikiem, diemžēl, bez īpašiem panākumiem. Tādēļ – apsveicams ir jebkurš mēģinājums par to rakstīt. Ja pagadās vēl kāds līdzīgs mēģinājums, lūdzu, dodiet zināt!

    P.S. Kad izaugšu liels, izveidošu perfektus, saprotamus un izsmeļošus materiālus bērniem par rezolūcijām, GCR, Color Managementu un citām figņām!

  2. Velns viņu zina, bet man šobrīd gan šķiet, ka tas ir sakarīgākais, ko esmu lasījis. Par to Epson vs ofsets ir pavisam loģiski skaidrs, ka tas tiek minēts kā piemērs iz dzīves, lai parādītu uzskatāmāk jēgu krāsu menedžmentam. Un, bez šaubām, es piekrītu tev arī par to, ka apraksts varētu būt vēl labāks, bet uz šo brīdi nekā labāka jau nav.

  3. Согласен с Paulisом :)
    Статья – “пустая”…
    Курс про CMS – это несколько ЧАСОВ вдумчивой работы. С вопросами и ответами. С ОДНОВРЕМЕННОЙ работой “ученика” и “преподавателя”. Тогда и будет РЕЗУЛЬТАТ.
    P.S. А в I-net много чепухи всякой пишут. Пора к этому и привыкнуть… :)

  4. http://www.printingtechnology.lv/pdf/CMS_korotko.pdf

    Это – очень-очень-очень :) краткий список вопросов, который рассматривается на моих курсах по CMS. (см. ссылку)

    http://www.printingtechnology.lv/Rus/Programma/Programma-rus1.html#SeminarRus01

    Если собрать минимум 6 человек, то я проведу “курс одного дня”. “Собиратель” учится бесплатно :).

Komentāri ir slēgti.