Pizdec. Cik labi, ka esmu Canon piekritējs

Nu nemaz nebija tik sen tas laiks, kad apgalvoju, ka man telefons ar krāsaino displeju ir tikpat nepieciešams, kā stacionārā metereoloģiskā stacija. Tai pat laikā otra lieta, kas man pavisam nebija skaidra, ir fotokameru, videokameru un citu tūristu prīmusu veidīgo sūdu parādīšanās telefonos. Labi, ka tam Kristaps Kalns rada skaidrojumu: “Tad, kad fotogrāfs ir galīgā pālī, bet redz “dievīgi skaistu” mēnesi, tad ir ar ko savas vēlmes apmierināt”. Starp citu, tas radās 200x. gadā, pēc tā trakā Prāta vētras koncerta Mežaparkā, kad mēs kopīgi gājām uz LETAs apmaksāto taksi, lai brauktu uz Vecrīgu.

Tad nu tā, šodien uzzināju, ka tie mudaki Nikon ir nākuši klajā ar jaunu modeli — D90, kurā ir iebūvētā funkcija iedomājieties kas… HD režīma videoieraksts. Bļa, lohi. Es sagaidu, ka tuvākajā piecgadē DSLR tiks aprīkoti ar mp3 atskaņotājiem, tualetes atsvaidzinātājiem un citiem sūdiem, kas tikai traucēs veikt to, kam DSLR ir paredzēti. Un esmu pilnīgi pārliecināts, ka šim piemēram sekos arī Canon, jo nevar tak atpalikt no konkurentiem. Sviests.

8 domas par “Pizdec. Cik labi, ka esmu Canon piekritējs”

  1. Šobrīd, lietojot mobilo telefonu mani ļoti traucē n-tās pogas, kas ir iebūvētas papildus pogām zvanīt/nolikt klausuli un ciparnīcai. Ja tas pats notiks ar DSLR, uz kura jau tā ir grūti novietot visas nepieciešamās funkcionalitātes pogas, loģiski, ka tas mani nenormāli traucēs un traumēs.

  2. Es arī biju pret kamerām telefonā. Tomēr, kad nopirku, tad domas mainījās (te arī labs piemērs, kādēļ: http://www.zuz.lv/raksti/276/varaviksne-virs-slokas-ielas/).

    Mr. SergE, bet padomā par to arī otrējādi – šī kamera “aizies” tautās es domāju labi. Pareizi arī minēji, ka citi tam sekos (agrāk vai vēlāk, bet noteikti).

    Gan jau esi ievērojis tendences, kas parāda ražotāju tieksmi jebkuru ierīci padarīt multifunkcionālu. Tā tas ir bijis jau kopš seniem laikiem, kad kasešu astkaņotājā ievietoja radio un radio+kasetniekam augšā uzmontēja plašu pleijeri. Tamdēļ arī ir pilnīgi normāli, ka telefonos ir fotoaparāti, video kameras, mp3 pleijeri, gps… Kapēc gan lai šādas fīčas netiktu ieviestas arī spogulenēs? :) (patiesībā es arī esmu pret šīm multi-ierīcēm, bet skatoties no vispārīgi – tā ir normāla parādība mūsdienās).

  3. Lūk, lūk tagad mēs nonākam jau tuvāk patiesībai — tieši tā, tas ir noticis vienmēr. Un tieši tāpēc visi mūzikas melomāni vienmēr ir izvairījušies no audio-kombainiem, iegādājoties katram skaņas nesējam savu atsevišķu deku-lasītāju.
    Un tieši šī multifunkciju buļļakakas dēļ šobrīd katrs otrais mobilais telefons kalpo max vienu gadu, savukārt VEF stacionārais tālrunis manai omei kalpo jau kādus divdesmit bez jebkādām miršanas pazīmēm.
    Mans Canon EOS 5 strādā vēl šobaltdien (ja neskaita to, ka šobrīd bača beigusies), savukārt šī paša ražotāja kaut kādu tur PowerShot mēslu es izmetu pēc mēneša, jo tā remonts (bez jebkādas vardarbības atteicās strādāt) izmaksātu tuvu aparāta izmaksām un garantija, nez kāpēc, uz tieši to problēmu neattiecas.
    Ko tad lai es sagaidu no DSLR ar full HD video? Kaut ko pozitīvu?

  4. Lai gan es arī neesmu nekāds multifunkcionālo aparātu piekritējs, bet es kā Nikon lietotājs diezgan priecājos par šito jauno funkciju. Redzi, ir diezgan liela atšķirība starp to video, ko uzņem ar mobilo telefonu, un to video, ko uzņem ar D90. Tam Nikon brīnumam ir gan ļoti labs sensors, gan salīdzinoši zema kompresija (nav ne pa daudz, ne pa maz), normāls faila formāts, un kas pats galvenais, vari lietot visu savu objektīvu klāstu. Un kas ir pats, pats galvenais, tas viss maksā nieka 1300$. Ir gan viens mīnus — piecu minūšu limits, jo tas sensors sasilst, bet visādi citādāk, ja es, teiksim, būtu autors kādā video-blogā, kas spiež uz kvalitāti, nevis kvantitāti vai lieku muldēšanu, tad šitā ir ideālā iekārta. Otrs labākais variants, kurš nāk prātā ir Red Scarlet, bet tas vēl nav anonsēts un būs dārgāks. Un tad nākamis variants ir kaut kas no Canon XH sērijas, bet tas jau pamatīgi iebrauc vairāku tūkstošu zonā. Protams, ka tas D90 ir ūbermašīna tikai tad, ja pietiek ar tām piecām minūtēm, bet ja tā ir, tad neko citu tiešām nevajag.

  5. nu, foto un tualetes atsvaidzināšana samērā atšķirīgas lietas, foto un video – abi ar bildi nokrāmējas, fotografē līdz 6 fps, video 25-30.

Komentāri ir slēgti.