8 domas par “Ak antifa, tu saki?”

  1. Jeb kurš vesels cilvēks ir anti-fa, taču Tu, šķiet, tā pat kā daudzi citi neizproti 16. marta nozīmi. Tā nav diena kad būtu jāiet protestēt pret neonacismu, bet gan diena, kad pieminam leģionā kritušos.

  2. Kāpēc tad anti fašistiem jābūt obligāti komunistiem? Es neatbalstu komunistus, bet arī esmu pret to, ka leģionāri maršo zem Waffen SS brenda. Un arī bastoju pret 16.marta gājienu. Tieši kā pret leģionāru gājienu. Leģionāri arī ir kara upuri, un viņi pat varētu pozicionēt sevi kā cīnitājus pret komunistiem, bet nu ne ka hitleriešu kaujas mašīnas sastāvdaļu un lepoties ar to.

  3. Atbilde uz pirmo jautājumu: komunisti sevi vienmēr ir pozicionējušies kā antifašisti. Kaut gan paši ir darbojušies fašistiskās ideoloģikas garā.
    Leģionāri ir mūsu vecvecāki, kas vēlējās atbrīvoties no mudakiem, kas mēģināja iekarot Latviju. Tas, ka tas viss vēsturiskā plaknē vēlāk tika pasniegts savādāk, ir pavisam cits jautājums. Ja es tev šodien pateiktu, ka tavs kaimiņš taisās nogalināt visu tavu ģimeni, bet tevi izmest ārā no dzīvokļa? Un reāli parādītu, kā kaimiņš to ir izdarījis ar citiem kaimiņiem? Tu mēģinātu apstādināt kaimiņu. Tieši to darīja arī leģionāri. Tas, ka es vēlāk paziņošu, ka tu biji mudaks, kas cīnījās par manas varas ienākšanu, ir pavisam kas cits.

  4. Un ja mēģinājumā apstādināt kaimiņu, ietu bojā mans draugs un dēls, tad pēc 60 gadiem es pieminētu ar labiem vārdiem draugu un dēlu, ar necenzētiem vārdiem kaimiņu, sauktu sevi par cīnītāju, bet neslavētu tevi, zinot, ka tu savā dzīvoklī turi kā lopus ebrejus un perini plānus atsavināt man dzīvokli.
    Turpinot par 16.martu. Manā skatījumā nav problēmas tieši leģionāru gājienā (un godīgi sakot, neticu, ka starp tiem ir fašisti, sliktākajā gadījumā nacionālisti), bet iemeslā, kura dēļ gājienu atbalsta gados jaunie cilvēki. Pārliecināts, ka starp tiem ir daudz adekvātu un domātspējīgu cilvēku, kuri ne tikai apsargā leģionārus no radikāli noskaņotiem krieviem, bet arī palīdz ar maizi citās gada dienās gan 16.aprīlī, gan 16 decembrī. Pārsvarā jaunieši skandē nevis leģionāru vārdus, bet slavē Waffen SS leģionu un Hitlera politiku vērstu pret slāviem. Formāts, kurā notiek 16.marta gājiens šodien audzina jauniešos naidu un kopumā tāds noskaņojums sabiedrībā noved pie tā, ka vairākums sāk atbalstīt “Visu Latvijai”.
    Esmu nesaprašanā, kāpēc mūsu valstī neslavē zaļos brāļus, kuri bez lielvalstu atbalsta cīnījas gan pret vāciešiem, gan pret krieviem?
    P.S. par komunistiem runa neiet. Antifašisti ir gan demokrāti, gan liberāļi. Tas, ka 25.martā tu neredzēji koministus norāda uz to, ka ne jau viņi protestē pret gājienu 16.martā (vai nu ne tikai viņi). Atceresimies, ka barikādēs piedalījās gandrīz 100% valsts iedzīvotāju. Tātad tie nebija komunisti.
    Diskusija par avīžu dizainu man nestu vairāk prieka =)

  5. Tāda nepārliecinoša kasīšanās, kasīšanās pēc. Uzreiz palieku pie pēdējās tava komentāra rindkopas, bet savas domas par dalībniekiem 16. marta protesta mītiņos un kājstarpē pabāztās astes 25. martā es tomēr sasaistu ar vieniem un tiem pašiem aktīvistiem.

  6. +1. Ko tū gribi no manis, na(u)idigais čalis?)) Antifa FoR life!

Komentāri ir slēgti.