Latvijas Universitātei jauna mājaslapa

Esmu gandrīz simtprocentīgi pārliecināts, ka Latvijas Universitātes jaunā mājaslapa ir parādījusies pateicoties tās 90 gadu jubilejas svinībām.

Latvijas Universitātes jaunā mājaslapa
Latvijas Universitātes jaunā mājaslapa

Un es jums draugi teikšu, ka tā ir patiesībā sasodīti forša un atraktīva, salīdzinoši ar līdz šim Latvijā redzēto. Ja vēl viņi izvāktu to mēslaino tekstu «LAIPNI LŪGTI JAUNAJĀ LATVIJAS UNIVERSITĀTES PORTĀLĀ!» no lapas galvenes, es būtu vēl priecīgāks.

Visiem citiem kolosāliem sīkumiņiem garām ātri skrienot, es nevaru neatzīmēt tiešām veiksmīgu kalendāru ar ļoti pārskatāmu un ērti lietojamu dizainu.

Ja nu man jāsaskata kādi mīnusiņi, tad pašlaik vienīgais, kas man traucē, ir pārāk sīki burtiņi dublētajā navigācijā, kas varētu būt problēma cilvēkiem ar redzes traucējumiem.

Vēl, bez šaubām, jāatzīmē kretīniskais veids, kā tiek attēloti e–pasti. Ja jau ir bailes, ka kaut kādi spamboti sagrābsies kontaktu adreses, tad tak ir vesels lērums ar JavaScript kodiem, kā to apiet. Savukārt tagad man ir jāpārraksta ar roku e–pasta adrese no bildītes, lai es to varētu vispār lietot. Es tikai minu, cik reizes pārrakstīsies cilvēki, pirms iemācīsies dažus advancētos pedagogu vārdus.

Un arī šis teksts mani ļoti priecē:

<!-- 
	This website is powered by TYPO3 - inspiring people to share!
	TYPO3 is a free open source Content Management Framework initially created by Kasper Skaarhoj and licensed under GNU/GPL.
	TYPO3 is copyright 1998-2009 of Kasper Skaarhoj. Extensions are copyright of their respective owners.
	Information and contribution at http://typo3.com/ and http://typo3.org/
-->

8 domas par “Latvijas Universitātei jauna mājaslapa”

  1. atbaidošāku lapu laikam grūti bija uzcept? LU ir sens iestādījums, bet vai tāpēc ir tā jāņirgājas? un vēl kā punkts uz “i” – Typo3 …

  2. Oi, fona krāsa pret to navigāciju… priekš manis bišku par raibu.

    ieleja: jā un kādēļ gan neizmaintot open-source CMS, a? Pie mums katrs sevi cienošs luņu kantoris mēģina par jaunu riteni izgudrot, man tikai prieks, ka LU ir stipri virs šī līmeņa.

  3. Man patīk. Tieši tā, liekas kaut kas interesants un netipisks, salīdzinot uz citu augstskolu fona. Ka arī, nesaprotu jēgu bieži vien maksāt par mājas lapas CMS bargu naudu, jo bieži vien open source risinājumi pilda visas nepieciešamās funkcijas.

  4. neviens te nav pret OpenSource, pats arī taisot lapas lieku visu uz wordpress. Iebildumi būtu tad ja cilvēkam kas taisīja šo lapu, par to būtu samaksāti kārtējie n-tie tūkstoši, jo tādā gadījumā OpenSource galīgi vairs nepilda savu funkciju – būt bezmaksas vai lētam.

  5. man tas Typo3 liekas ļoti neveikls, un šeit arī tas izpaužas, tajos jaunumos, piem.

  6. sitiet mani, slāniet, bet mājas lapu uzskatu par fail. Likt tik milzīgas background bildes, kuras sver ~ 250kb, noēd normālās spējas lasīt tekstu. Kaut kā kopumā baisi samuļļāti izskatās.

Komentāri ir slēgti.