VLC Media Player iznākusi 1.0.0 versija

Nemaz nebija tik ilgi jāgaida (gadi desmit?), līdz VLC Media Player ir tikuši līdz 1.0.0 versijai.

Tiem, kas tankā: šis ir manā skatījumā labākais jebkādu multimediju atskaņotājs, kāds vien ir radīts Windows videi (bet ir arī fakintošu un linuksu versijas). Nekādu kodeku paku instalāciju, nekādu specializēto programmu meklēšana portatīvo formātu atskaņošanai. Viss vienā skaistā pakotnē. Un tas viss vēl piedevām ietilpst pārdesmit megabaitos un ir absolūti bez maksas.

Lejuplāde bez maksas pieejama VideoLAN projekta mājaslapā. Brīdī, kad rakstu šo ierakstu, ir jau veikti teju 7 000 000 lejuplāžu, vidēji pieaugot par 8 lejuplādēm sekundē.

Ļoti atvainojos par ilgo klusēšanu. Visu laiku gribās kaut ko uzrakstīt, bet galīgi nekas prātā nenāk tāds, ko gribētos atzīmēt īpaši.

Jānis Džimmijs aug griezdamies, priekšā viņa pirmie divi brīvdabas festivāli.

Jānis Džimmijs Bižāns Silakrogā uz moča
Jānis Džimmijs Bižāns Silakrogā uz moča

4 domas par “VLC Media Player iznākusi 1.0.0 versija”

  1. Skarbi tikai tas, kā acu priekšā, līdz ar katru 0.X versiju, šis jaukais softiņš piepūtās aizvien tuklāks, nejēdzīgāks un gļukaināks :(

    Respect, protams, jauniešiem, taču (lai cik tas neizklausītos perversi) pēdējais WMP ar Matrjoškas kodeku deliverē attēlu daudz stabilāk, raitāk un gļukbrīvāk, nekā uz to brīdi ielasītais VLC.

    Protams, ka došu vēl vienu iespēju, ielasīšu to 1.0, nu mazums…

  2. Cik nu man bija gļuku, tik tie noteikti ir salaboti. Visvairāk kretinēja tas, ka fullscreen režīms negribēja slēgties iekšā uz otrā pieslēgtā monitora, bet ar šo problēmu veči tika galā. Arī skrollēšana arvien kļūst daudz precīzāka, tomēr vēl prasās gan kaut cik pie tā piestrādāt, lai pārlec nevis tā, kā ienāk prātā, bet gan tā, kā es vēlos. Tomēr, tā kā es neesmu video editētājs un VLC pārsvarā izmantoju, lai noskatītos filmas vai visa veida muhļu, ko man samet uz datoru caur dažādiem elektroniskās komunikācijas veidiem, man vienmēr ir šķitis būtiskākais, lai es varu jebko atvērt bez interneta klātbūtnes un kaut kādu kodeku meklēšanas. Un tieši to VLC dara godam visus šos gadus.

  3. Lietoju uz nebēdu un tikai klasisko pleijeri. Brīžos, kad neko never un nerāda, taustos pēc VLC. Ja tas neņem, tad ir pakaļā ar failu.
    Ieradumam, zin, ir spēks. :D

    Te vot trinos, trinos, un nekādi nevaru saziepēties uz tavu bāru. :P

  4. Starp citu, tā arī nepateicu par lielāko atklājumu, kādu izdarīju ar VLC. Izrādās, ka šis zvērs vēsā mierā var palaist video, kas ir iekš vairākiem *.rar arhīviem saarhivēts (kā tas ir lielākajai daļai torrent filmu). Tagad man nav vairs nekādu iebildumu pret pirātiskajām filmām, ja nu vienīgi dažkārt kvalitāte pieklibo.

Komentāri ir slēgti.