Autobusu saraksts Ropažu novada iedzīvotājiem

Pa to laiku, kamēr Ropažu novads izdomās publicēt savā mājaslapā informāciju par to, ka no 30. augusta ir mainījies autobusu saraksts, es SIA «Galss Buss» autobusu sarakstu ropažniekiem (*.pdf) ievietošu blogā. Par pamatu ir ņemts manis paša veidots makets, ko kādu laiku atpakaļ sāku ģenerēt un nedaudz par to diskutēju arī CGImage.lv forumā.

Varbūt kādam noder.

8 domas par “Autobusu saraksts Ropažu novada iedzīvotājiem”

  1. “Tikai brīvdienās” = “6,7”, “tikai darbdienās” = “-6,7”, un lielākā daļa cilvēku aiztaupa meklēšanu, ko nozīmētum viena zvaigznīte un ko – divas

  2. Ulža, es īsti nesapratu tavu risinājumu, bet, ja tu pievērsīsi uzmanību sarakstiem, tad tu sapratīsi, ka nav «tikai brīvdienās» reisu, ir gan tādi, kas brauc darbadienās un brīvdienās, gan tādi, kas kursē tikai brīvdienās, gan tādi, kas kursē tikai darba dienās. Tas nozīmē, ka nekas nemainītos no tā, ka definētu kaut ko savādāk, tāpat būtu vajadzīgi apzīmējumi īpašajiem reisiem.

  3. Hmm, arī man šķiet, ka zvaigznītes nav ērtākais risinājums. Varbūt līdz galam nesapratu, bet zvaigznīšu būšanu var reducēt uz saīsinājumiem:
    * ir, piemēram, DD (tikai darba dienās)
    ** ir SV (brīvdienas+svētku dienas)

    Saīsinājumi varbūt nav paši gudrākie, bet pēc tam, kad izlasīšu, ka DD nozīmē “tikai darba dienās,” man ir dota iespēja to atcerēties un samazinās iespēja, ka es to info atkal meklēšu pie paskaidrojumiem. Citāda lieta ir ar zvaigznītēm, kuru nozīmi var iegaumēt tikai ar mehānisko atmiņu. Pie kārtējās sastaptās zvaigznītes man būs jāpārliecinās, ko tieši tā apzīmē.

  4. DD un SV variants tika apspriests CGImage forumā. Lieta tāda, ka cilvēkiem ar vāju redzi ir vieglāk atšķirt simbolus pēc to skaita, tāpēc arī tas tika risināts ar zvaigznītēm. Bez šaubām, no lietojamības viedokļa vispareizāk būtu, ja atsauces vispār nekur nebūtu jāmeklē, bet līdz tam es vēl neesmu nonācis, jo tur nepalīdzēs nedz zvaigznītes, nedz burtu saīsinājums.

  5. “Darbadienās un brīvdienās” = nekas netiek rakstīts klāt. Vai tad es izklausos tik stulbs, ka nesaprastu, ka eksistē autobusi, kas kursē katru dienu? :D

  6. Ulža: Ir skaidrs, par to, ka gadījumos, ja kursē gan darbadienās, gan brīvdienās, tad nekas netiek rakstīts klāt. Tā tas notiek arī tagad.

  7. Ulža: Ir skaidrs, par to, ka gadījumos, ja kursē gan darbadienās, gan brīvdienās, tad nekas netiek rakstīts klāt. Tā tas notiek arī tagad.
    Man beidzot pieleca, ko tu biji domājis ar saviem paskaidrojumiem, otro reizi iedziļinoties, sapratu par mīnusa zīmi. Risinājums ir it kā loģisks, bet ir viegli pārprotams, kā tas arī pierādījās šajā gadījumā. Tomēr ir vērts padomāt, varbūt ir kāds vēl variants, kā tavu ideju paturpināt.

Komentāri ir slēgti.