Pirmā Ziemassvētku dāvana. 2011. gada kalendārs.

Ну что, товарищи полиграфисты. С праздничком! Starp citu, kā šogad sokas ar trulajiem darbiem? Salavečus, eglītes, sniegpārsliņas esat jau pietiekami daudz sazīmējuši un sadrukājuši?

Nedaudz gan iekavēju šogad, bet nu labāk vēlāk, nekā nekad. Uztaisīju 2011. gada kalendāra maketu gandrīz identisku tam, kuru piedāvāju 2008. gadam. Nedaudz pielaboti sīkumi, bet kopsummā ideja atstāta tā pati.

2011. gada kalendārs. Piezīmju veikšanas piemērs.
2011. gada kalendārs. Piezīmju veikšanas piemērs.

Izvilkums no apraksta, kuru taisīju toreiz:

Galvenais, kas manā skatījumā ir nepieciešams labam kalendāram — iespēja tajā pietiekami daudz ķēpāties. Man kalendārs vienmēr atrodas blakus datorgaldam, lai varu gan telefoniski sazinoties, gan strādājot, momentāni atrast tieši to, kas man ir nepieciešams.  Tieši tāpēc šis kalendārs tika izveidots tieši tāds — lai ir pietiekami daudz vietas visam, ko vēlos pierakstīt.

Vēl viena lieta, kas ir arī samērā būtiska — tipiski sienas kalendārus drukā uz krītota papīra un starp datumiem saliek nekam nevajadzīgas līnijas, savukārt kalendāra dienu maketā, papildus tam, ka sestdiena un svētdiena jau tā ir atzīmētas, vēl samet iekšā tonnu ar nevajadzīgu informāciju (vārdadienas, kuras mēs tāpat varam uzzināt, atverot jebkuru Latvijas interneta portālu; mēness fāzes, no kurām man ne silts, ne auksts; leģionāru, genocīda un kapu svētku piemiņas dienas, utt.) . Mani tas patiesi tracina.

Makets ir primitīvi vienkāršs — kopā ir 24 lapas. No tām 12 ir mēnešu nosaukumi un 12 — mēnešu datumi, sakārtoti pa nedēļām rindās. Izdrukājam uz jebkura no A formātiem (tieši tā — izvēlies formātu pats un, kas pats galvenais — izvēlies papīru pats), salīmējam ar skoču vai arī iespirālējam (ceru, ka pietiks prāta saprast, kā kopā salikt) un karinam pie sienas.

2011. gada kalendāra fails *.pdf formātā lejuplādei. Arī šoreiz fonts, kas tika izmantots kalendāra maketam ir Diavlo.

2011. gada kalendārs ar atzīmētām dienām, kad jāizkar valsts karogs *pdf formātā lejuplādei. Pievienotas karogu izkāršanas dienas, vadoties no Zais komentārā minētās informācijas.

Superneattapīgajiem: ja vēlaties kalendāru ar savas supermeitenes pupiem visa gada garumā, tad vienkārši uztaisiet mēneša lapas tādas, kādas jūs tās vēlaties redzēt un aizvietojiet tās. Man ir absolūti vienalga, vai tur parādās mana bloga adrese vai neparādās, tomēr, ja kaut kur šo maketu bāzīsiet elektroniski, tad gan es pieprasu, lai būtu atsauce uz šo ierakstu.

Lai jums jauka lietošana.

P.S. Ja kāds man atsūtīs (vai iemetīs komentāros) sakarīgu visu Latvijā 2011. gada svinamo dienu sarakstu (piemēram, visas dienas, kad jāizkarina karogi), es uztaisīšu arī tādu maketu, lai jums ir ko lietot.

4 domas par “Pirmā Ziemassvētku dāvana. 2011. gada kalendārs.”

  1. Makets man patīk. Vienīgais, ko varētu vēl vēlēties, lai tajā būtu izceltas arī konstanti svinamās dienas (1.01., Lieldienas, 01.05., 04.05., Līgo/Jāņi, 18.11., 31.12.), ja tās gadās periodā no pirmdienas līdz piektdienai, jo tajās jau vienmēr kaut kur kāds nestrādā (:
    Bet laikam jau tas attiecas uz P.S.
    Tāpēc, lūdzu, te būs:
    – Latvijas valsts karogu pie publisko personu ēkām, privāto tiesību juridisko personu un personu apvienību ēkām, kā arī dzīvojamām ēkām novieto 1.maijā, 4.maijā, 11.novembrī un 18.novembrī.
    – Latvijas valsts karogu sēru noformējumā pie publisko personu ēkām, privāto tiesību juridisko personu un personu apvienību ēkām, kā arī dzīvojamām ēkām novieto 25.martā, 14.jūnijā, 17.jūnijā, 4.jūlijā un decembra pirmajā svētdienā.
    – Latvijas valsts karogu lieto arī citos Ministru kabineta vai pašvaldību noteiktajos gadījumos (t.s.iepriekš neparedžetie datumi).

  2. zais: Tavi ieteikumi ņemti vērā. Raksts papildināts ar kalendāru, kurā ievietoti apzīmējumi dienām, kad ir jāizkar karogi.
    Ja kāds saņemsies uz konkrētām svinamdienu atzīmēšanām visa gada garumā, uztaisīšu arī tādu variantu. Sev gan tādu nelietošu, jo mani tas īpaši neinteresē un vairāk traucē dzīvei, it īpaši visas atceres dienas, bet ja nu kādam vajag, tad droši.

Komentāri ir slēgti.