Integrācija Android vidē. Vajag jūsu palīdzību, dārgie

Pirms kāda laika esmu ticis pie Samsung Galaxy SIII.

 

Tad nu pirms es uzrakstu apsolīto rakstu par to, kā man iet ar integrēšanos Android vidē, man vajag atrisināt pāris problēmas.

1. Lock screen un telefona aizsardzība. Es vienmēr turu tālruni zem pinkoda paroles, kam ir divi iemesli — man ir divi dēli, kuriem patīk bakstīties gar visu, kas spīd un ir bakstāms, man nav nekādas vēlmes dalīties ar saviem privātajiem datiem, ja kāds tiek pie mana tālruņa. Tad nu tā, lai aizsargātu ar pinkodu telefonu pie nobloķēta ekrāna, iestatījumus es atradu, bet uz Symbian bija tāda forša fīča, ka, ja es nobloķēju ekrānu, bet tad minūtes laikā atceros, ka man tomēr kaut ko vajag telefonā, tad pie atbloķēšanas netika prasīts pinkods. Tas tika prasīts tikai, ja ekrāns ir nobloķēts ilgāk par minūti. Vai uz Android ko tādu varētu sagaidīt?

2. Ekrānšāviņu taisīšana. It kā ārkārtīgi basic lieta, bet es nesaprotu, kā to var izdarīt. Manuālī kaut kas rakstīts ar plaukstas pārvilkšanu pār ekrānu, bet tas ņifiga nestrādā.

3. Dublēta e-pastu saņemšana. Šo es tā arī nesapratu, kā atrisināt. Lieta tāda, ka man e-pasti pienāk uz kaut kādu nebaudāmu iebūvēto e-pasta klientu un arī uz programmu ar nosaukumu GMail, kas arī bija jau iebūvēta. Visus uzstādījumus, ko esmu vadījis iekšā, ievadīju tikai pirmo reizi ieslēdzot tālruni un tā arī neesmu sapratis, kā tikt vaļā no tā, lai notifications nedublējas e-pasts no tā iebūvētā un no GMail. Man vajadzētu tā, lai būtu tikai no GMail.

4. Mēmais taustiņš. Vai ir kaut kāda iespēja uzstādīt tā, lai man ir nevis tā dumjā ābolveidīgā piespied-paturi-pavelc sistēma, bet vienkārši mēmais taustiņš (lūdzu, tikai ne tas murgs, ko Nokia Symbian uztaisīja ar trīs mēmajiem taustiņiem).

5. Modinātājs pulktenim. Šis ir pavisam aktuāls. Man pulkstenim fonā rādās kaut kādas laika ziņas, kas ir absolūti stulbas, jo rāda to, kas šobrīd notiek uz ielas vietā, kur es atrodos. Es neesmu pilnīgs idiots un pats redzu, vai ārā līst vai nelīst, līdz ar to man laika ziņas tur nafig nav vajadzīgas, savukārt uzlikt modinātāju, vienkārši uzspiežot uz pulksteņa, es pat ļoti vēlētos.

6. Ikonu parādīšanās ekrānos un zem Apps. Ikreizi, kad uzinstalēju kādu jaunu aplikāciju, man parādās šīs aplikācijas ikona ne vien zem Apps, bet arī uz kāda no mājas ekrāniem. Piedevām randomā. Es varu kaut kā novākt šo «iespēju», atstājot, ka jaunās programmas savu ikonu novieto vienīgi zem Apps?

7. Back pogas darbības princips. Kāds var izskaidrot populārzinātniski, ar ko tieši nodarbojas Back poga? Nu tā, lai vienā teikumā sanāktu.

8. Datu pārraides izmantošana, ceļojot no/uz valstīm. Pamanīju īpatnību, kurai īsti nevaru rast skaidrojumu. Biju te kaimiņzemēs pāris reizes. Kā es ierodos ārpus mūsu valsts Statoil, ieslēdzu wifi, tā viss kārtībā, strādā gan Foursquare, gan Twitter, gan Facebook. Kā izslēdzu wifi ārā, tā nestrādā. Loģika skaidra — truba aizsargā mani no megabaitu pumpēšanās ārzemēs un megalatiem rēķinā. Bet problēma ir iekš fakta, ka, ierodoties atpakaļ mājās, telefons iebrauc, ka esmu mājas tīklā un vairs nerāda nekādus ahtungus, bet programmas vēl joprojām pie interneta netiek. Palīdz tikai divi varianti — pieslēgties wifi vai restartēt telefonu. Es kaut ko ne tā daru varbūt?

9. Dažādi skaņu signāli dažādām lietām. Man vajadzēja iziet ievadkursu Android operētājsistēmas failu hierarhijā, lai saprastu, kā uzlikt personalizētu melodiju par ienākošajiem SMS. Bet diemžēl līdz galam tas problēmu neatrisināja, jo tagad man šī personīgā melodija ir gan SMS, gan ienākošajiem e-pastiem. Ir kādas iespējas to labot? Pie reizes varētu arī pastāstīt kāds, kādos gadījumos kādā krāsā deg LED lampiņa, es to arī tā arī neesmu atkodis.

10. Datu sinhronizēšanās un rezerves kopijas. Man tur viss kaut kā kaut kur sinhronizējas, bet es nesaprotu, kā un kur un kad. Nu, piemēram, kā lai es zinu, kad man kalendārs ir atjaunojies un es redzu aktuālo versiju? Kur var uzstādīt laiku, lai darbadienās, darbalaikā man e-pasts sinhronizētos reizi piecās minūtēs, nevis reizi emmm laikam stundā or so? Vai ir vēl kaut kāda hreņ uz datora jāinstalē un jāmanipulē ar to, lai man toč nekas nepazustu gadījumā, ja telefons saplīst/nozogās/utml.?

11. Telefona maciņš vai apvalks. Pēc nepilna mēneša lietošanas man jau ir parādījušies pirmie robi uz plastmasas. Vai nav kaut kāds normāls vāciņš/maciņš, kurā telefonu turēt, lai vismaz nedaudz to pasargātu no ārējās vides iedarbības? Pašlaik nēsāju savā vecajā Nokia dāvinātajā uz kakla karināmajā maciņā, bet, tā kā tas ir mīksts, tad no sānu triecieniem diez ko nepasargā.

12. Aplikācijas sīkajiem. Varētu padalīties ar foršām aplikācijām, ar ko var nodarbināt četrgadīgu bērnu brīžos, kad jāskatās jauna The Newsroom sērija. Tikai ne angļu/poļu/krievu valodu alfabētus vai dzīvnieku vārdu minēšanas. Kaut ko interesantu.

Paldies jau iepriekš par palīdzēšanām un lūgums stāstīt visu soli pa solim, jo es vēl neorientējos visos tajos krutajos Android žargonvārdos.

Jā, man ir pēdējais Android apdeits uzinstalēts. Jā, Samsung kamera ir sūds. Nē, es nezinu, kas ir bezvadu lādētājs.

14 doma par “Integrācija Android vidē. Vajag jūsu palīdzību, dārgie”

  1. 1. Lock screen un telefona aizsardzība.
    Imho labāk izmanto iespēju, kad telefonu atbloķē ar pirkstu uzvelkot zināmu kombināciju pāri 9 bumbiņām Cik man zināms, PIN kodu var ievadīt tikai 3x un pēc tam pizdec jeb meklē PUK.
    5. Modinātājs pulktenim.
    6. Ikonu parādīšanās ekrānos un zem Apps.
    5.,6. Nomaini Samsunga padebīlo saskarni uz kādu citu. Piem., varu ieteikt Go Launcher EX. Kā reiz čomam uz Samsunga gan 1, gan 3 uzlikām, un viņš sajūsmā. Atrisināsi lērumu lietu.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gau.go.launcherex&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5nYXUuZ28ubGF1bmNoZXJleCJd

    7. Back pogas darbības princips. Kāds var izskaidrot populārzinātniski, ar ko tieši nodarbojas Back poga? Nu tā, lai vienā teikumā sanāktu.
    Aizver programmu, kura tev šobrīd ir vaļā.
    8. Datu pārraides izmantošana, ceļojot no/uz valstīm.
    Ideāli noder widgeti jeb pogas, kas tieši uz ekrāna ieslēdz/izslēdz datu/wifi pārraidi.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.curvefish.widgets.wifionoff&feature=search_result

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.curvefish.widgets.apnonoff&feature=search_result

    9. Dažādi skaņu signāli dažādām lietām.

    Visu to var saregulēt pēc sirds patikas. Metode – vai nu kāds parāda, vai pabaksties pats.

    11. Telefona maciņš vai apvalks.
    Nah. Visu mūžu taisies lietot trubu? Vai arī gribi, lai pēc 2 gadiem, kad ņemsi nākamo, šitā izskatītos kā jauna? Tolks?
    12. Aplikācijas sīkajiem.
    Sīkajiem telefonu nedod. Viņiem no tā veidojas līka mugura. Ja gribi sīkos ar līkām mugurām, tad cita lieta.

  2. izmet to draņķi. tas viss nav iespējams uz android. un nopērc beidzot normālu telefonu… you know what I mean…

  3. 1. Pievienojos budzim.
    2. Liela daļa app prasa root tiesības. Vienu brīdi bija lieliska aplikācija (Shake it?) kuru palaižot un no… pakratot telefonu, uztaisās erknāšāviņš. Ērti un labi. Bet tagad Google Playā vairs nevar to atrasts.
    3. Nu tad beidzot esi izskaidrojis problēmu. Twiterī Tevi toreiz nesapratu. Izdzēs visus kontus uz nebaudāmās e-pasta aplikācijas un vieno kontus klāt Gmaila aplikācijai. Strādā gan uz vaards@gmail.com, gan vaards@mansdomeins.lv ja tas ir piejūgts gmailam.
    5. Alarm Clock Xtreme Free. Ir arī Paid versija bez reklāmām un papildus fīčām, laikam.°

    8. budzis jau izskaidroja.
    9. var uzlikt. uz doto momentu mans telefons ir kaut kur nozudis un nevaru pateikt. Vari rīt uzbļaut man twiterī un tad pateikšu.
    11. Uzsūti ebajā ekrāna plēves un maciņu savam telefonam LV atrodamie maciņi un plēves ir neatbilstoši dārgi. No pieredzes zinu teikt, ja beiži braukā ar auto, tad maciņš paliek par auto iedzīvotāju, jo katru reizi telefonu ņemt ārā/likt iekšā maciņā no/uz auto turētāja man ātri vien apnika.
    12. Jau tas pats ieteiktais Talking tom cat. Pārējās var Playā sagooglēt.

  4. Kopsavilkums uz doto brīdi.
    1. (!) Lock screen lai pin koda ievade tiek pieprasīta tikai pēc kāda laika.
    2. Print screen var uztaisīt, novelkot ar plaukstu no labās un kreiso pusi. Atradu Samsung grāmatiņā. Bet strādā diezgan stulbi un ne vienmēr.
    3. Novācu Samsung iebūvētajam e-pastam sinhronizēšanu, it kā palīdzēja.
    4. (!) Mēmo taustiņu tā arī neviens nespēja atrisināt.
    5. Lai lietotu modinātāju, nācās uzstādīt programmu AlarmDroid. Fucking sick. Vai drīz būs tā, ka būs jākačā appi, lai varētu piezvanīt?
    6. (!) Kā novākt automātisko ikonu veidošanos uz Home Screen tā arī neatrisināju.
    7. (!) Back poga strādā absolūti spontāni – citreiz iziet no aplikācijas, citreiz soļo pa dažādiem aplikācijas līmeņiem. Neko nesaprotu.
    8. Ieslēgt un izslēgt datu pārraidi var arī no tām opcijām, kas ir, pavelkot augšējo ekrānu ārā, bet tas neatrisina problēmu ar aplikācijām, ko aprakstīju pirms tam. Droši vien tas vienkārši ir telefona gļuks, ar kuru jāsamierinās.
    9. Visu nākas bakstīt katrā aplikācijā atsevišķi, to nu es tagad zinu. Kopējie sistēmas uzstādījumi īstenībā neko nenozīmē.
    10. (!) Kā jūs risināt datu aizsardzības jautājums, vēl joprojām nav skaidrs.
    11. No Ebay pasūtināju par vienu dolāru sev kaut kādu cieto keisu, cerams, ka būs gana labs.
    12. (!) Bez aplikācijas, kur jādauza dzīvnieki, neviens neko sakarīgāku man piedāvāt pagaidām nespēj. I mean, tur var arī glaudīt un ko tik vēl ne, bet ar intelektu tai aplikācijai ir nulle sakara.

  5. Sveiks! Riktīgi aizkavējos ar atbildi, bet jāpieķeras un jāpadalās ar savu komentāru. Nu tad aiziet…

    1) Man uz rokām gan šobrīd nav nevienas ierīces ar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), bet centīšos pabakstīties ar savu Nexus 7, kam ir Android 4.1 (Jelly Bean). Neizskatās, ka tur ir izteikti daudz atšķirību. Bet Tavu problēmu es risinātu šādi. Iestatījumi -> Drošība un izvēlētos pie “Ekrāna bloķēšana” sev tīkamu variantu, teiksim, Kombinācija (ar pirkstu jāuzvelk noteikts zīmējums). Kad esi uzzīmējis sev vēlamo kombināciju (vai paņēmis sev citu drošības variantu), “Drošības sadaļā” pie “Automātiski bloķēt” norādi laiku pēc cik ieslēgties šim režīmam. Piemēram, uzliec 1 minūti un minūti pēc ierīces nobloķēšanās ieslēdzas šis režīms. Ja aizbloķē un atbloķē ierīci laikā līdz minūtei, kombinācija netiek prasīta. Pabaksties tajā Drošības sadaļā, kaut ko līdzīgu noteikti spēsi piemeklēt.

    2) Tevis norādītais ekrānšāviņa uzņemšanas veids ir ļoti neērts. Es iesaku izmantot to, kas ir standartā uz Android (vismaz Ice Cream Sandwich) ierīcēm. Turi vienlaicīgi piespiestu Volume down un Power taustiņu. Ja visu izdarīsi pareizi, dzirdēsi kameras skaņu un ekrāns nomirgos. Bilde tiks saglabāta ierīces atmiņā atsevišķā ekrānšāviņu mapē. Šādam paņēmienam būtu jādarbojas arī uz citām līdzīga gadagājuma Android ierīcēm.

    3) Ja tu izmanto GMail un tikai GMail, tad izmanto to tieši GMail aplikācijā un nekur citur. Proti, ierīcē pie sākotnējās uzstādīšanas ievadot savu Google kontu GMail aplikācija sasaistās ar šī konta GMail e-pastiem. Iebuvēto e-pasta kontu Tev šajā gadījumā nevajag vispār, atver to un izdzēs nevajadzīgo kontu. Ja nerādās pašā e-pasta aplikācijā, tad uzstādījumā pie Kontiem paskaties vai viss ir korekti un nav nekas ievadīts divreiz.

    4) Android ir tā burvība, ka var iebūvēto klavieri nomainīt uz citu. Es savulaik izmantoju klavieri, kur mīkstinājumu varēja panākt 2x uzsitot uz vajadzīgā burtiņa. Tas man bija ātrāk nekā paturi un pavelc. Es vairs nepieminu kas tā bija par klavieri, bet paeksperimentē ar AnySoftKeyboard vai Scandinavian Keyboard. Abas klavieres meklē Google Play veikalā tāpat kā visas citas programmas (ļoti nerekomendēju uzstādīt citur sagrābstītas programmas). Pēc programmu uzstādīšanas pieinstalē tikai no Google Play latviešu valodas izklājumus (piemēram, Latvian for AnySoftKeyboard). Tad dodies uz ierīces uzstādījumiem un pie Valodas ievades uzstādījumiem norādi tikko uzstādīto klavieri. Tālāk izpēti konkrēto klavieru uzstādījumus un pielāgo to pēc patikšanas.

    5) Tas, kas rāda laika ziņas ir widget, jeb logrīks. Vari to novākt nost no mājas ekrāna un uzlikt tikai pulksteņa logrīku. Pēc idejas uz tā uzspiežot būtu jāatveras pulksteņa aplikācijai, kur vari uzlikt modinātājus. Ja tas neizdodas, tad pilnajā aplikāciju sarakstā ir atsevišķa aplikācija Pulkstenis, kuru vari iznest uz mājas ekrāna kā ikonu, jeb shortcut.

    6) Cik saprotu, tad šāda “fīča” ir parādījusies līdz ar Android (ICS). Uzstādot programmu tā vienā noteiktā mājas ekrānā pievieno savu ikonu. Uzprasīju Twitterī un noskaidroju, ka šī fīča ir atslēdzama Google Play veikala aplikācijā. Jā, baigi ačgārni. Atver veikala aplikāciju, tad tās uzstādījumus un atķeksē nost “Automātiski pievienot logrīkus”.

    7) Principā Back poga to arī nozīmē. Atgriežas par vienu soli atpakaļ. Kā tas izpaužas dzīvē, atkarīgs no tā cik greizi pirksti ir konkrētās aplikācijas izstrādātājam. Pārlūkā tās nospiešana darbojas kā klasiska Back poga, atver iepriekšējo lapu. Ja esam kādā programmā atvēruši uzstādījumus, tad Back poga atgriezīs mūs atpakaļ pie programmas. Proti, ar Home pogu izejam laukā uz mājas ekrānu, bet ar Back par soli atpakaļ pašā programmā.

    8) Tā kā nav pie rokas ICS telefona, tad varu te nokomentēt pēc atmiņas. Tātad, telefons tev darbojas mājas tīklā un tur tev aktivizēta mobilo datu pārraide un šad un tad ieslēdz WiFi. Tādējādi aplikācijas visur tiek pie datiem un gluži vienkārši darbojas kā nākas. Ja brauc uz ārzemēm, tad ir svarīgi apskatīties kādi ir viesabonēšanas, jeb roaming uzstādījumi. Principā izbraucot ārpus Latvijas es ieslēdzu, lai viesabonēšanā netiek izmantota datu pārraide (tad dati būs tikai WiFi gadījumā). Telefons svēšā mobilajā tīklā nelīdīs pie datiem un rēķins būs kārtībā. Ja atgriežoties mājās kaut kas nedarbojas tad vai nu esi izslēdzis mobilo datu pārraidi vai kaut kāds gļuks (tas taču ir Android), kuru bez restarta var risināt vienkāršāk – uz brīdi ieslēdz Lidmašīnas režīmu. Atslēgsi to un telefons sāks slēgties klāt tīklam un datu pārraidēm.

    9) Telefona iestatījumos ir atsevišķa sadaļa, kas veltīta šīm LED notifikāciju lietām. Tur vari ieķeksēt kādos gadījumos brīdināt ar gaismas signālu (lādējot, maz baterijas, palaisti garām notikumi). Ja gribi plašākas notifikāciju iespējas, dodies uz Google Play un uzmeklē aplikāciju Light Flow Lite. Te mazliet video par to: http://www.youtube.com/watch?v=uNzDsHMrfdk. Par skaņas signāliem neko nezināšu ieteikt, jo telefons man mūžīgi vibro režīmā – besī skaņas signāli.

    10) Kamēr izmanto Google kontu (e-pastam, kalendāram), tikmēr nekādu uztraukumu. Iestatījumos pie Kontiem vari apskatīties kad un kas sinhronizējas. Normālā gadījumā sinhronizācija notiek nemitīgi. Ienāk jauns meils, tas uzreiz ir telefonā. Izveido vai pielabo kontaktu un tas uzreiz aizceļo uz Google kontu. Sinhronizācija no citiem avotiem prasa specifiskus risinājumus un katrā gadījumā tie izskatāmi atsevišķi – nav vienotas veiksmes formulas.

    11) Es saviem telefoniem neizmantoju ne maciņus, ne ekrāna plēves. Man tas šķiet lieki. Aizej uz jebkuru mobilo sakaru veikalu un tur Tev piemeklēs labāko maciņu vai aizsargplēves.

    12) Spēles es uz mobilajām ierīcēm nespēlēju, diemžēl nevarēšu neko ieteikt.

    Huh, nepagāja ne stunda un uz visām atbildēm esmu atbildējis. Nākamreiz, kad kādas neskaidrības labāk uzzvani – tā man ātrāk atbildēt nekā saņemties un uzdrukāt palagu. Lai veicas! :)

  6. Yess. Paldies. Lūk tas ir lielisks risinājums manām problēmām. Palika vien ar to ekrānšāviņu tikt galā, kas nav iespējams ar tevis piedāvāto kombināciju un ar to notraukšanu ar roku arī nestrādā kā vajag, ko vienmēr kaut kas pavelkas līdzi uz ekrāna. Nu un jāatrod kāds guru bērnu jautājumos, kas varētu piedāvāt man sīkajam tālruņa baterijas deldējamās aplikācijas.

  7. Par to otro punktu runājot, tās ir pilnīgas muļķības par to atrūtošanu runājot. Lasīju veselu rakstu par to, ka to labāk būtu nedarīt un ekrānšāviņu vismaz manā tālrunī var uztaisīt pieturot [power] pogu un vienlaicīgi spiežot [mājas] taustiņu. Tas vismaz manam HTC tā strādā – atradu to kaut kur Gūglē rokoties. Par jaunajiem Samsungiem gan nemācēšu teikt.

Komentāri ir slēgti.