Ceturtā Ziemassvētku dāvana–DIY kalendārs 2008. gadam

Tikko uzdāvināju jums standarta variantus pieejai kalendāru ražošanai. Tagad vēlējos padalīties ar to kalendāru, kuru pats izmantošu nākamajā gadā.

2008. gada <span class=

Pirms piedāvāt lejuplādēt maketu, nedaudz paskaidrošu, kas ir kā iekārtots un kāpēc tieši šis makets.

Galvenais, kas manā skatījumā ir nepieciešams labam kalendāram — iespēja tajā pietiekami daudz ķēpāties. Man kalendārs vienmēr atrodas blakus datorgaldam, lai varu gan telefoniski sazinoties, gan strādājot, momentāni atrast tieši to, kas man ir nepieciešams.  Tieši tāpēc šis kalendārs tika izveidots tieši tāds — lai ir pietiekami daudz vietas visam, ko vēlos pierakstīt.

Vēl viena lieta, kas ir arī samērā būtiska — tipiski sienas kalendārus drukā uz krītota papīra un starp datumiem saliek nekam nevajadzīgas līnijas, savukārt kalendāra dienu maketā, papildus tam, ka sestdiena un svētdiena jau tā ir atzīmētas, vēl samet iekšā tonnu ar nevajadzīgu informāciju (vārdadienas, kuras mēs tāpat varam uzzināt, atverot jebkuru Latvijas interneta portālu; mēness fāzes, no kurām man ne silts, ne auksts; leģionāru, genocīda un kapu svētku piemiņas dienas, utt.) . Mani tas patiesi tracina.

Makets ir primitīvi vienkāršs — kopā ir 24 lapas. No tām 12 ir mēnešu nosaukumi un 12 — mēnešu datumi, sakārtoti pa nedēļām rindās. Izdrukājam uz jebkura no A formātiem (tieši tā — izvēlies formātu pats un, kas pats galvenais — izvēlies papīru pats), salīmējam ar skoču vai arī iespirālējam (ceru, ka pietiks prāta saprast, kā kopā salikt) un karinam pie sienas. Man pagaidām karāsies tikai janvāris, bet domāju, ka ikdienā man uz sienas karāsies tekošais mēnesis, iepriekšējais un nākamais mēnesis. Līdz ar to visu laiku ir iespēja atzīmēt svarīgas lietas, kuras nevajadzētu aizmirst, tādas, kā, piemēram, maketu nodošanas datumi, svarīgas tikšanās, utt. Runājot ar kādu, man vienkāršāk ir pierakstīt uz lapas, nevis vērt vaļā kādu no datorkalendāriem.

2008. gada <span class=

Ir speciāli izveidots Character style «Brīvdienas», ar kuru tiek atzīmētas sestdienas un svētdienas, lai es kaut cik varētu orientēties tajā, kad normāliem cilvēkiem ir darbadienas. Atšķiras no pamatdatumiem tikai ar to, ka tā tonis ir 70% no melnās krāsas. Un papildus atzīmēju ar to visa gada garumā tikai divas dienas: 1. maijs (kultūras portāla SV.LV dzimšanas diena) un 15. septembris (šī bloga dzimšanas diena). Pārējās dienas mani nafig neinteresē. Ja kādu interesē — iezīmējiet īpaši paši.

2008. gada <span class=

Katra mēneša nosaukuma lapas apakšā ir speciāli izveidots teksta bloks, kurā var ierakstīt jebko, kas šajā mēnesī tev šķiet svarīgi visa mēneša garumā. Ieliku savus svarīgos pasākumus — domāju, ka tie kalpos kā labi piemēri. Šīs piezīmes glabājas atsevišķā slānī, tāpēc ir vienkārši izslēdzamas gadījumā, ja nu tās tomēr nav vajadzīgas.

2008. gada DIY kalendārs — makets tiem, kas nezina, kas ir Adobe InDesign, bet jau sāk saprast, kas ir Adobe Acrobat.

2008. gada DIY kalendārs — makets tiem, kas zina, kas ir Adobe InDesign CS3 (Achtung! 3MB).

Vēl tikai sīkums — fonts, kas tika izmantots kalendāra maketam ir Diavlo, un tas ir bez maksas lejuplādējams exljbris mājaslapā.

7 domas par “Ceturtā Ziemassvētku dāvana–DIY kalendārs 2008. gadam”

  1. Man diemžēl nav CS3, tikai CS2 (bet gribētos jau gannn…) Varbūt, ka vari pārseivot uz CS2?

    Ideja traki patika – tieši tā – bez visādiem nevajadzīgiem niekiem!!!

  2. stulbi kalendari!!!!!!!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,,,,,,,,,,…………………………..

  3. ”liels paldies, noderēs”-pats nevarēji uztaisīt? =)

Komentāri ir slēgti.