Tīru savus bookmarks – piedāvāju daudz garšīgu lietu

Atsaucoties uz iepriekš rakstīto par to, ka es pāreju uz Google Reader, gribot-negribot nākas tīrīt savējos Bookmarks, lai nesakrājas visādas kakas. Tad nu lūk arī satapa sarakstiņš ar lietām, kas man škita noderīgas priekš citiem.

Designers Toolbox. Pamatā lapa izveidota, lai pelnītu uz tiešsaitē izvietotiem dizaineru portfolio, toties papildus ir daudz garšīgu lietu: vesela kaudze ar dažādiem paraugiem maketiem (vēstules, aploksnes, utt., žēl tikai, ka US standarta), tiešsaitē noderīgas lietas un arī paraugi līgumiem un citiem oficiālajiem dokumentiem. Ideāls piemērs tam, ko vajadzētu arī mums uztaisīt, tikai rokas par īsām – varbūt kāds vēlas pievienoties un sameistarot?

Nightmare web design clients. MB apraksts pa, viņaprāt, 10 lielākajiem sviestiem, ko klients ir prasījis no dizainera. No sirds var izsmieties.

«Амурская правда». Visskaistākā reģionālās avīzes mājaslapa, kādu jelkad ir nācies redzēt. Mūsu pašu darboņi (tādi, kā «Zemgales Ziņas», «Bauskas Dzīve», «Ziemeļlatvija», u.c.) varētu no tās ļoti ļoti daudz ko mācīties. Mans iepriekšējais favorīts bija Деловая газета «Взгляд».

Google AdWords Keyword Tool. Rīks, ar kura palīdzību var skatīties aktuālos atslēgvārdus un piemeklēt kādus, kas būtu jālieto sava reitinga celšanai.

Grāmata «Printing Types». Nofotografēta pa lapai un sabāzta iekš Flickr. Domāju kaut kad saņemties un sataisīt sakarīgu PDF.

List of International Newspaper Titles. Iespēja lasīt daudzus pasaules drukātos izdevumus. Mani visvairāk fascinē iespēja apskatīties zibensātrumā, kas ir aktuāls dažādās pasaules malās šobrīd. Ak jā, pamatideja šim projektam ir cita – iespēja laikrakstus pasūtināt pēc print-on-demand principa, bet tas jau laikam latvietim parastajam galīgi nav aktuāli.

Portfolio of Susanne Paschke. Superīga zīmētāja. Man ļoti patīk, cik viņa labi pārzina Adobe Illustrator un Freehand nianses, lai varētu realizēt savas idejas. Cepuri nost!

Tradiridiritam.lv – Sākam rotaļas. Latviešu rotaļu katalogs. Tā arī neiebraucu, kādam āpsim ienāca prātā tik sarežģīts mājaslapas nosaukums, kuru pat izlasīt no pirmās reizes neizdodas, kur nu vēl nosaukt vai atcerēties. Tieši tāpēc arī saglabāju, lai zinātu, ka tāds eksistē. Žēl tikai, ka to rotaļu tā pamaz.

Coctail Builder. Tiem, kam patīk eksperimentēt, šī būs īstā vieta. Žēl, ka sarežģī to visu pasākumu tas, ka visu laiku pēc kokteiļa samontēšanas ir jāpārlādē lapa, lai no jauna sāktu, bet nu princips jums ir skaidrs.

Nu ko, pietiks kādam laiciņam. Kopsummā šīs sesijas laikā tika izdzēstas vairāk kā 100 bookmarks.