Sākšu dalīt Ziemassvētku dāvanas

Pagājušajā gadā ieviesu tradīciju—tuvojoties Ziemassvētkiem, dāvināt jums dažādas, dažādas, dažādas jo dažādas dāvanas. Šogad domāju šo tradīciju turpināt, pamatojoties uz lietām, kas man pašam ir nepieciešamas/noderīgas/vajadzīgas ikdienā un piedāvājot tās jums.

Pirmajā ierakstā dāvināšu jums «pats varēji atrast» lietas, kas man noder. Tie, kas apmeklē manu mājaslapu, ir pamanījuši, ka sānā ir parādījies jokains Flash atskaņotājs ar vēl jo jocīgāka paskata manu fotogrāfiju un ļoti savdabīgu atskaņoto mūziku. Tad nu lai top zināms jums resurss TheSixtyOne. Iespējams, ka priekš kāda tas būs kārtējais LastFM klons, bet man šis patīk daudz vairāk, kā LastFM. Kaut vai tāpēc, ka mūzikas atlases algoritmi darbojās daudz draudzīgāk un iespēja konklausīties to pašu gabalu vēlreiz pēc nepilnu 3 nedēļu lietošanas man vēl nav nācies, ja vien es nevēlos noklausīties savu mūzikas izlasi. Papildus superbonuss ir tas, ka mūziķi, kas to ir vēlējušies, pilnīgi legāli ļauj jums saglabāt uz datora savu dziesmu mp3, tādējādi manā mūzikas kolekcijā ir nokļuvuši daudz jauni mākslinieki. Un tai brīdī, kad jūs arī saslimsiet ar punktu vākšanu, jūs droši vien sāksiet mani nolādēt par to, ka es vispār tāds esmu parādījies uz planētas. Joks.

Savulaik bija samērā lielas problēmas atrast labā kvalitātē pasaules kartes. It īpaši tādas, kas ir tiešām aktuālas šobrīd un it īpaši tādas, kuras jau ir vektoros. Tieši kā reiz ir tas brīdis, kad man atkal vektorkartes savajdzējās un es uzdūros Teksasas Universitātes bibliotēkas digitālo karšu katalogam. Buc buc, naftas magnāti, sveciens Džordžam! 2007. gada Pasaules politisko karti saglabāju priekšdienām, droši vien ka noderēs arī priekšdienās.