Interfeisi

Urā. Pagāja tikai vairākas nedēļas un man beidzot izdevās uz N8 uzmest to jobano apdeitu, kas tagad ļauj inline režīmā rakstīt iekš aplikācijām (protams, tikai dažām) kā arī izlabo čupu ar gļukiem. Un visam par pamatu kas — kretīniskais, jobanais Ovi Suite, kas visu laiku čakarējas. Tā vietā, lai no dizaina nodaļas atlaistu vēl kādu duci dizaineru un pieņemtu darbā normālus programmerus, Nokia man liek vilties.

Nokia Ovi Suite uz Windows 7
Nokia Ovi Suite uz Windows 7

Interfeisā nav tieši neviena, neviena tāda lieta, kas būtu kaut cik būtiski nozīmīga, lai būtu jāzīmē kaut kas savs un jāatsakās no Windows oriģinālā paskata, čakarējot man prātu tikai tādēļ (visticamāk), ka nespēj vienlaicīgi ielādēt čupu ar jaunāko programmu ikonām un vienlaicīgi nočekot un ielādēt atjauninājumus, kurus vajadzētu iemest tālrunī.

Pirmie kretīni, kas šādi rīkojās (no tiem, kurus atceros), bija Winamp radītāji, kura kosmosa kuģa vadības panelim līdzīgo interfeisu vēl joprojām izmantoju ar veco ādu tikai tāpēc, ka jaunajā neko nespēju saprast.

Winamp
Winamp

Viņiem kaut kādā brīdī sāka sekot citi, bet vislielāko čakarēšanos ar tam sekojošām problēmām, bez šaubām, radīja Adobe. Un man ir aizdomas, ka Adobe to izdomāja tāpēc, ka jau pirms viņi paši spēra šo soli, bija vesela kaudze ar Photoshop spraudņu veidotājiem, kas taisīja prātam neaptveramus interfeisus.

3 domas par “Interfeisi”

  1. Ba… kā ar āmuru naglai pa galvu! par to winamp, līdz asarām (es to savlaik nosaucu par atomzemūdenes komandcentru)

  2. Nesen biju bišķ izbrīnīts, kad pasūtītāja tipiskā – kaut ko efektīgāku – vietā izdzirdēju – kaut ko funkcionālāku. Ar to bija domāts pelēkais windows interfeiss.
    Patērētājs izglītojas? Varbūt kāreiz nebūs par ko sūdzēties ;)

  3. es tā arī paliku pie winamp 2.95 vai tml, kamēr viņi attiecās suportēt un labot drošības kļūdas. tad pārgāju uz foobar.

    jaunās winamp versijas bija ne tikai ar drausmīgu interfeisu, bet arī rija resursus nekam.

Komentāri ir slēgti.