Lattelecom Technicolor rūtera konfigurēšana

Vairāk jau šī ir piezīme priekš sevis, bet, iespējams, kādam noderēs. Īsāk sakot nācās man pārkonfigurēt Lattelecom uzstādīto Technicolor TG789vn v3 rūteri. Rūterim līdzi, iespējams, kaut kāda makulatūra nāca, bet tā, protams, tika veiksmīgi izsviesta miskastē. Palika vien kodu lapiņa ar parametriem.

Lattelecom Technicolor rūtera pieejas dati.
Lattelecom Technicolor rūtera pieejas dati.

Liels bija mans pārsteigums, kad kodu lapiņas esamība nekādi neatrisināja situāciju, kad tavā priekšā ir http://192.168.1.254 jeb rūtera konfigurēšanas lapa, bet neviena no lapiņā esošo datu  kombinācijām nenodrošina pieeju. Arī klasiskie admin, user, 1234 un tukšo lauku atstāšana nepalīdz.

Izrādās, ka Lattelecom ir jau ielicis Technicolor TG789vn v3 rūterī savu brendoto lietotāju un pieeju. Nav ne jausmas, vai tāda ir arī citiem Lattelecom rūteriem.

Username: LattelecomUser
Password: user

Šī bija vairāk kā piezīme pašam priekš sevis. un vēl, izrādās, ka der arī adrese http://dsldevice.lan/login.lp.

Papildinājums. Pēc Lattelecom komentāriem tiku klāt pie Technicolor rūtera rokasgrāmatas, pareizāk sakot Lattelecom interneta lietotāja rokasgrāmatas, kurā aprakstītas praktiski visas iespējas, kas ir pieejamas rūtera lietotājam.

Otrais papildinājums. Kaspars komentāros iemeta saiti uz Technicolor TG789vn v3 rūtera oficiālo lietotāja instrukciju — «SETUP AND USER GUIDE MediaAccess TG789vn v3» (*.pdf).

44 domas par “Lattelecom Technicolor rūtera konfigurēšana”

  1. Uzzvani 177, vienmēr palīdzēsim. Tas gan ir modems – rūteris :) Ir vēl citas viltības tai iekārtai, bet publiski neteikšu, lai mani nenomušī pēc tam :)

  2. Kopš neatminamiem laikiem ienīstu telefoniskus helpdeskus. Organiski nepanesu runāt ar robotiem, spiest randomā dažādus ciparus un tad klausīties n-tās minūtes tizlus džinglus. Bet jebkurā gadījumā, paldies.

  3. Kā reizi pirms nedēļas tika veikts līdzīgs manevrs. Vienīgā skāde, ka virumā(visos) gadījumu uz rokasgrāmatas PDF dokumentu bija liknks uz neesošu PDF. Par laimi user un paroli vēl kāds sev piezīmēm bija publicējis.

  4. Var jau ar epastu atbliezt, iekš mans.lattelecom.lv pajautāt, twitterī, tā vai tā pie mums nonāks tas jautājums

  5. Sveiki. Es veletos uzinat vai ir iespeja nomainit paroli wi-fi?

  6. Artūr, izlasi manuāli, tur ir rakstīts. Bet vispār nebija sarežģīti to atrast arī bez manuāļa.

  7. Sveiki. Ja jau te tāda diskusija izvērtusies par šo rūteri, man ir tāds jautājums. Vai kadam ir izdevies atkost usb pieslēgšanas principus.? LTC rūtera rokasgrāmatā par to nekas nav minēts, bet es pagooglējos un atradu oriģinālo manuāli. Tur rakstits ka var pievienot USB Mass storage un ari mobilo USB adapteri gadījumā ja internets pazūd, lai ir backup internets no USB adaptera. Bet cik noprotu uz defaulta ir LTC mainitie iestatijumi kuri nelauj modema konfiguracijas lapā konfigurēt USB. Varat kads man ludzu kautko par šo pastastit?

  8. 1. Būtu pavisam jauki, ja tu uz box@mrserge.lv man atmestu to oriģinālo manuāli, es piemestu klāt pie šī ieraksta.
    2. Cik sapratu no Lattelecom, tad viņi ir pilnās admin tiesības rūteriem noņēmuši, līdz ar to bez flešošanas tu pie visām rūtera iespējām nemaz nevarēsi tikt klāt. Savukārt pilna rūtera softa flešošana novedīs pie tā, ka pazaudēsi visus LTC uzstādījumus, kurus viņi nemaz neizpauž.

  9. Paldies, Kaspar. Piemetu pie raksta un saglabāju lietotāja rokasgrāmatu lokāli. Tagad viss būs vienuviet.

  10. Kāds nezin kā var ieslēgt wifi, lai nebūtu papildus rūteris jāliek.
    lattelecom ekonomiskajam internetam wifi iespēja ir atslēgta;(

  11. Sveiki! Vai vēl kādam Win8.1 lietotājam ir problēmas pieslēgties WiFi ar šo rūteri??

  12. Stipri apšaubu, ka Win 8.1 ir sakars ar pašu wi-fi rūteri. Ja esi visu pareizi sakonfigurējis, wi-fi būtu jāstrādā uz jebkuras iekārtas, neatkarīgi no operētājsistēmas. Bet tu vari arī uztaisīt reset rūterim (sameklē uz kastes pogu) un uzstādīt visus parametrus no jauna, ja kaut kas nestrādā.

  13. Sveiki! Man tāds jautājums vai man vienam ir tāda problēma kad internets pēdējā laikā parādas un pazūd, parādas uz 5min un pazūd un atkal. Es pat youtube skatijos kā salabot(jo man win8) es izdariju visu kā tur teica un i-nets raustās ik pēc 1h-2h, varbūt kāds kautko ieteiks?

  14. Vai šim rūterim ir NAT funkcija.
    Respektīvi pieslēdzu IP kameras, vēlos paskatīties no ārpuses. Interneta pārlūkā ierakstu ārējo adresi un portu. Attopos pie rūtera! Vai šim rūterim var uzdot – ja kāds pie viņa vēršas uz 80 portu, tad pārsūtīt uz iekšējo adresi 192.168….?

  15. Gau galā kas tur ir ar LTC admin pasvordu , vai kāds zin ?
    UN vai pārflešošana ir leba doma ?
    Paldies

  16. ltc helpdeska darbinieks – Kā ar Tevi privāti sazināties.

  17. kindzadza333@gmail.com
    Jautājums par admin pasword noņemts , šitam ir super user pieejams., nav jēgas
    Jautājums par flešošanu noņemts , nav jēgas – jākonfigurē ar setup_wizard_r8_mh_v1.24
    Jautājums kur ņemt config becapu jeb orginālo LTC ?
    UN kā pareizāk konfigurēt lei strādātu WI-FI , kopā ar 3 portiem lokālajā tīklā

  18. Sveicināti, gribēju noskaidrot kā lai atrisinu problēmu ar technicolor tg789vn v3 modemu,respektīvi, nevaru modema iestatījumos atrast iespēju ieslēgt ārējā ip adressi.

  19. Vai kāds zina Telnet vai SSH Lietotājvārdus/Paroles?

  20. augstāk minētajam rūterim admin parole ir unikāla katrai iekārtai. Ģenerējas pēc s/n, algoritms nav zināms. Par WiFi, kurš neiet: LTC attālināti izslēdz WiFi tiem kuri abonē lētāko pieslēgumu. Ieslēgt atpakaļ var, bet tikai uz kādu minūti. Robots attālināti čeko visas izmaiņas un atkal slēdz laukā.

  21. Kā lai zem šī routera nokonfigurē apakštīklu?

  22. Sveiki,es šodien restartēju rūteri un man vairs neiet ne Wifi ne ar vadu!Variet izpalīdzēt?

  23. Sveiki!
    ir Lattelecom modems tikai ar interneta pieslēgumu TG789Lvn v4 iepriekš bij TG789vn v3.
    Iekš iestatījumiem “Technicolor Gateway – Broadband Connection”
    Jautājums:
    Internet_BR – jaunajam modemam ir atslēgts, toties vecajam tas uzrādījās kā ieslēgts – Kādu funkciju tas pilda vai var kāds izskaidrot tā nozīmi ?

  24. Kashmars – vai vari mazliet detalizētāk, lūdzu, paskaidrot, ko tieši vēlies izveidot?

    Dāvi – būtu ieteikums šādās situācijās vai nu zvanīt 177 vai pieteikties tviterī @lattelecom, feisbukā (www.facebook.com/lattelecom), draugiem.lv/lattelecom vai sūtīt ziņu no sava mans.lattelecom profila ar precīziem klienta datiem – palīdzēsim!
    Tas attiecas arī uz turpmākiem jautājumiem šajos komentāros – centīsimies te ielūkoties, taču drošāk (un ātrāk) būs saņemt atbildes iepriekšminētajos veidos.

  25. Tagad jājos ar TG789Lvnv4.
    Pirms tam mēģināju uztaisīt portforwardus un dynamic DNS caur LattelecomUser, 1kārši nekas nestrādā un viss. Pirms pāris mēnešiem kad uzlikām, kādu brīsniņu strādāja, tad aizgāja ciet.
    WebGUI vispār konfigurēšanai nederīgs, bremze. Vienīgais kam tas WebGUI noder ir saglabāt konfigurāciju un uzlikt atpakaļ konfigurāciju, pēc tam kad esi ar notepad izmēzis visu lieku un sarakstijis kaudzīti ar config state=disabled.
    Tā vien gribas paprovēt uzlikt OpenWRT.
    Ziņošu par rezultātiem kad tikšu galā. Bet nespeciālistiem iesaku beigt pašiem tērēt laiku un samaksāt specialistam lai nokonfigurē.
    Reāls specialists pratīs gan ST546v6, gan TG587, gan TG789v3 nokonfigurēt pa 5-10€, atkarībā cik sarežģītu konfigu jums gribās. A tie “datorspeci” kas kautko ļerkst ka nevar – lai aizpis klabekļus.

  26. Milzīgs paldies, tikko nonācu pie šāda rūtera un nesapratu kāpēc viss ir ticis sarežģīts.
    Visu pārējo pēc tam bija viegli atrast :)

  27. “Your DSL line is not synchronized.
    Check if your phone line is correctly connected to your MediaAccess Gateway.”
    Met šādu erroru, kad testēju interneta ip un connectivity.
    Paša interneta pieslēgums strādā..

  28. Tad galu galā kāds zin SUPERUSER lietotājvārdu un paroli?
    LTC ir noriezuši ar savu konfigu daudz iespēju šim modemam.

    Zvanīju un rakstīju LTC, negrib dot admin piekļuves, laikam ja negrib dot tad kautkas baigi svarīgais tur ir.

  29. Paldies! Ļoti noderīgs ieraksts. Man jau sāka likties, ka klāt netikšu. Visu mūsdienās cenšas noslēpt!

  30. Būtu forši, ja Lattelekom darītu pieejamas arī citas izvēlnes, tādus kā access control, lai varētu bērniem regulēt laiku, kad lieto internetu. Esmu pie viņiem griezies ar šo lūgumu, bet mani nikni atšuva. Īsi sakot nogriezts šim rūterim ir pārāk daudz.

  31. A ir iespējams nomainīt to TG789vnv3 rūteri uz citu 3rd party rūteri? Zbal jau visi tie LTuser ierobežojumi

  32. Ir kāda iespēja izmantot visus portus inet piekļuvei? Vidējie porti iedod IP pa tiešo no LTC, bet līdz ar to nets nav.

  33. Sveiki! Diemžēl visus modema portus internetam nevarēs izmantot. Internetam ir nokonfigurēts 1. un 4.modema ports (4. ir bridge režīmā), savukārt 2. un 3.ports ir rezervēti Helio interaktīvajai TV.

  34. Paldies !

    ———
    Username: LattelecomUser
    Password: user
    ———
    Noderēja , tas vispār normāli kad atved preconfigured r.ūteri?Nakošreiz ar iešutu lattelekom botu atvedīs priekš ltc botneta:)

Komentāri ir slēgti.