Nokia BetaLabs — kad mazāk ir labāk kā vairāk

Esmu jau pirms tam daudz rakstījis par to, ka uzskatu tabulu ierakstu vizuālu dalīšanu ar papildelementu izmantošanu par dizainera nemākulības paraugu. Viens no tādiem piemēriem ir Nokia BetaLabs, kur koporācija publicē testa versijas jaunajām mobilajām aplikācijām un programmām. Zemāk redzamajā animācijā es veicu tikai divas darbības — noņēmu fonu tabulas nepāra rindām un pēdējās kolonnas tekstam samazināju attālumu starp teksta rindām.

Nokia Betalabs. Pirms un pēc korekcijas.
Nokia Betalabs. Pirms un pēc korekcijas.

Rodas jautājums, kāpēc dizainerim uzspieda veidot šos nevajadzīgos fonus? Vai tas bija mārketinga nodaļas arguments «mums vajag vairāk zilas krāsas», jeb arī tas ir kā krieviem avīžu dizainā — jo raibāk, jo labāk?.

P.S. Patiesais šī ieraksta iemesls ir tāds, ka esmu beidzot iebraucis, kā darbojas Firebug (vismaz man tā šķiet). Tad nu gribēju parādīt lapu, kuras lietošana izsenis ir bijusi zobusāpe, savukārt absolūti vienkāršs labojums to padarītu jau daudzreiz lietojamāku.

6 domas par “Nokia BetaLabs — kad mazāk ir labāk kā vairāk”

  1. Tiešām? Kāpēc par nemākulības paraugu?
    Man, piemēram, tīri vizuāli ir vieglāk izsekot rindām, kuras ir savstarpēji “atkrāsotas” viena no otras.
    To var izdarīt arī kā labāk?

  2. jā, fons nepāra rindām ir palīdzīgs pārskatīt labāk tabulu…

    arī tavā animācijā skatīties uz bildi kur ir fons ir patīkamāk nekā uz to kur nav fona un tie fonti sabīdīti tuvāk..

  3. Problēma ir iekš fakta, ka jūs skataties uz programmu sarakstu kā uz tabulu, es skatos uz to kā uz atsevišķu objektu sarakstu, kur katram objektam klāt ir otršķirīgas nozīmes informācija. Svarīgākais šajā sarakstā ir programmas nosaukums un apraksts, kuru izceļ programmas ikona. Tonējums ir absolūti lieks, jo no informatīvā viedokļa tas neko nenozīmē. Par to, ka makets varēja būt labāks, es nemaz nestrīdos.

  4. Problēmas tur nav, ir vnk atšķirīgas gaumes… Vairumam cilvēku patīk tas pāra-nepāra tonējums. Gan jau būsi pamanījis pēc agrākiem komentāriem pie līdzīgiem darbiem.

  5. Uhti, ieguvi pāris pikseļus upurējot pārskatāmību, auditorijā aplausi! :)

  6. Nepiekrītu, ka esmu upurējis pārskatāmību. Pārskatāmība kā reizi ir tas, kas ir iegūts un tie pāris pikseļi ir tikai tāds bonuss.

Komentāri ir slēgti.