OpenSource un drukas lietas

Kaut arī pagaidām neviens mani nespēja tajā pārliecināt (labi, Gimp es vispār neuzskatu par programmu), pats netīšām uzgāju projektus, kas ir saistīti ar OpenSource vai, precīzāk būtu teikt – ar iespējām strādāt poligrāfijas jomā uz OpenSource programmatūras.

Nu tad lūk, jūsu uzmanībai divi manis pamanītie projekti:

1) The SIL Open Font License

2) Scribus – OpenSource Desktop publishing

Apskatījos un izmēģināju abus un atkal nonācu pie secinājuma, ka tas viss ir sū** tā lielākajā izpratnē. Nē, jūs mani tikai nepārprotiet, piedāvātie fonti ir samērā interesanti un universāli, bet es neesmu no tiem cilvēkiem, kuriem ir laiks kerninga tabulas pašam taisīt vai arī izmantot speciālos simbolus starpburtu attālumu veidošanai.

Kā teica mans labs draugs – MAC no Windows atšķiras ar to, ka neuzdod stulbus jautājumus, bet Windows no Linux atškiras ar to, ka neprasa mp3 faila atskaņošanai rakstīt konfigurāciju uz 1000 lapām.

Visi ir aicināti mani kārtējo reizi pārsteigt un pārliecināt par pretējo.

4 domas par “OpenSource un drukas lietas”

  1. Da beidz muldeet…
    Visvieglaaak ir gudri dirst & fanot par uuberkrutajaam daargajaam (piraatiskajaam) “profesionaalajaam” programmaam…
    labi, Gimp es vispār neuzskatu par programmu – ta tu esi duraks, taa i nesapratu no tavas paargudraas spriedeleeshanas, kaapeec taas programmas ir suudi…
    poligraafikis atradies – ko ta tu esi uzpoligrafeejis – seksshopa reklaamu?

  2. Nu redzi, impotent, par Gimp ir spriedelēts jau gana un tā neērtums kā arī ierobežotās iespējas jau vairākkārt ir pārcilātas, tāpēc arī tām nepievēršos. Ar programmu pirātismu te nav nekāda sakara – lincencēju praktiski visu izmantoto programmatūru, bet arī tas pats Gimp, kā arī manis pieminētā produkcija tiek izplatīti zem licences, kas neļauj tev izmantot to bez maksas komerciāliem nolūkiem.

  3. pagaidam latvija var seder ari ar lauztam progam un vals neko nedara ar ti kas tas lieto..

Komentāri ir slēgti.