2024. gada kalendārs plānotājiem–ķēpātājiem

Šogad blogs svin 18 gadu dzimšanas dienu. Tagad var pats patstāvīgi doties uz bodi pēc cigaretēm. Savukārt caurumainajai un nepastāvīgajai tradīcijai dāvināt lasītājiem pašdrukājamu kalendāru — pavisam neapaļi 16. Bez salūtiem, aplausiem un ovācijām lai tad nu iet 2024. gada kalendārs plānotājiem–ķēpātājiem.

Būtu intersanti uzzināt, vai kopš sākās episkais ceļojums ķēpātāju DYI kalendāra publicēšanā vēl ir atlicis kaut viens uzticams fans. Pie reizes arī, vai kāds vēl vispār atcerās, ko tas saīsinājums nozīmē. Galu galā, veselus divus gadus esmu izlaidis un tagad viss ir citādi. Jo vakcinācija, QR kodi, jaunā Windows versija, Andra Kalnozola Kalendārs izdots igauņu valodā, bet putins joprojām nemirst.

Nedaudz atkāpei par to, kas par zvēru šis kalendārs vispār ir. Tā būtība ir viegls makets ar minimālu informācijas apjomu. Piemērots drukai jebkurā A formātā (skeil-tu-peidž-yo). Tad to var novietot uz galda, karināt pie ledusskapja, naglot pie ziņojumu dēļa vai aplīmēt ar to logus. Vispār nav svarīgi, toties svarīgo tajā ir superviegli atzīmēt. Jo ļoti daudz gaisa ap cipariem un vispār — visur, visur. Savukārt tie, kam gaiss traucē, izmanto līdznākošo IDML failu, lai atvērtu to InDesign un piesabačītu klāt kaķus. Jo tad pazūd jēga visam maketam, toties kaķi.

Šogad esmu bijis absolūti slinks un garlaicīgs, bet patiesībā man vienkārši tiešām patika 2021. gada kalendāra makets. Atjaunoju saturu uz 2024. gadu un ļoti nopriecājos par to, ka mums būs ne vien čupa mēnešu, kuros 1. datums būs pirmdiena, bet arī atkal klāt ir viens no nesakarīgākajiem decembriem, kāds vien var būt. Un beigsies tas nevis ar 53., bet gan ar 1. nedēļu.

2021. gadā atteicos no pilnmēness pievienošanas kalendārā, jo šis bija nesmieklīgs joks vēl pirms biatlona joka. Tad nu šoreiz izmetu ārā arī pulksteņu pārregulēšanas atgādinājumus. Būsim godīgi — visiem ir pilnīgi vienalga, par ko mirgo cepeškrāsns. Un izmetu arī pelēkos datumus, ar kuriem aizpilda nepilnās nedēļas mēnešu sākumos un beigās. Jo superliekas. Tur taču var ķēpāties!

Tāpēc ķeram nu ķeram ciet, jo līdz jaunā kalendāra lietošanas sākumam atlikušas vien divas nedēļas:

mrserge.lv 2024. gada kalendārs plānotājiem–ķēpātājiem PDF versijā, lai pa taisno laistu uz printeri.

mrserge.lv 2024. gada kalendārs plānotājiem–ķēpātājiem IDML versijā (saarhivēts), lai var pievienot kaķīšus. Strādās ar jebkuru InDesign versiju sākot no CS4.

Starp citu. Vai jūs zinājāt, ka es kaut kad pagalam sen biju uztaisījis arī noplēšamā kalendāra tiešsaites simulāciju? Kā izrādās, joprojām strādā un nekas nav saplīsis. Nope, tur nav nekādu muļķību otrā pusē lapiņai, tikai tā puse, kurā muļķību teorētiski nav, toties ir vārdadienas. Un viss ir legit fluid design.

2 domas par “2024. gada kalendārs plānotājiem–ķēpātājiem”

  1. Sveiks!
    Чёт šodien atcerējos par ķēpātāju kalendāru, kā fans es esmu. Iedukdukgoju mrserge un uzdūros blogam :) Rīt no PC novilkšu un izdrukāšu (man tur w10 un Indizains).
    Kopš neesmu xiterī, daudz kas paslīd gaŗām, bet нервы дороже ;)
    Dainis aka cyxob

Komentāri ir slēgti.