Adobe Gamma un Creative Suite CS3

Ir tāda lieta, kā Adobe Gamma. Es to esmu lietojis mazbudžeta monitoru kalibrēšanas variantos jau kopš senseniem laikiem. Bet gudrie vīri Adobe ir izdomājuši, ka Creative Suite 3 versijā viņi vairāk Adobe Gamma iekšā neliks. Kāpēc? Tāpēc, ka tagad, redz, ir jāizvēlas hardware calibration (monitora kalibrēšana, izmantojot kalibrēšanas iekārtu, nevis savu aci). Man jau nez kāpēc šķiet, ka šis lēmums vairāk vai mazāk ir sasaistāms ar Pantone Huey parādīšanos, kas ir lētākais man zināmais dzelziskais kalibrators. Nē, tas nenozīmē, ka es uzskatu, ka monitora kalibrēšanu ar iekārtām nav jālieto, es tikai domāju, ka ne visi var atļauties tādas iekārtas iegādāties, jo tas pats Pantone ražojums jau nu ir dikti nenopietns.

Tad nu tā, izrādās, ka viss nav zaudēts — vismaz Windows XP noteikti, par Windows Vista nemāku spriest, jo man tāds nav pieejams. Ja kāds var, tad būtu jauki, ja varētu pārbaudīt un iemest komentāros, savukārt MAC lietotājiem ir labas alternatīvas, kuru nav Windows lietotājiem.

Viss, kas mums ir vajadzīgs, ir viens fails (kuru mēs varam izrakt no Creative Suite 2 instalācijas) — Adobe_Gamma.cpl

Šis fails ir jānovieto direktorijā %SystemRoot%\System32\

Attiecīgi tiem, kas nav dikti pazīstami ar Windows vidi pačukstēšu, ka %SystemRoot% parasti ir c:\Windows\ direktorija.

Mēs varam lejuplādēt šo failu arī tepat: Adobe Gamma.cpl ar instalāciju (neliels *.cmd failiņš, kuru palaižot, nevajadzēs pašiem ar rociņām visu kopēt). Un tad jau dodamies iekš Control Panel un meklējam pašu Adobe Gamma, kas tagad tur būs parādījies.

Papildinājums: Izrādās, ka dažām no CS3 instalācijas versijām (visas neesmu izmēģinājis, bet uz Master Collection ir) instalējoties, folderī C:\Program Files\Common Files\Control Panels šis fails tiek noglabāts un tad tas ir tikai jāpārmet System32 folderī. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka Adobe Gamma.cpl fails nav pieejams uz kaut kādām CS3 instalācijas versijā, ja jau ir sacelta liela brēka ap to.

Fails, ko es piedāvāju lejuplādēt ir identisks tam, kas ir pieejams šajā folderī, tikai papildus mans fails satur arī instalāciju, līdz ar to neko nekur nebūs jāmeklē.

Pēc pārbaudes izrādījās, ka viss lieliski strādā arī uz Windows Vista.

2 domas par “Adobe Gamma un Creative Suite CS3”

  1. “savukārt MAC lietotājiem ir labas alternatīvas, kuru nav Windows lietotājiem”

    hi hi hi

  2. Nu tas drīzāk nav hi-hi — MAC lietotājiem ir OS X iebūvētā iespēja dzimtos, MAC monitorus kalibrēt. Es īsti neesmu pārliecināts, ka tas strādā arī ar alternatīvajiem, ne-MAC monitoriem. Būtu jauki, ja kāds varētu arī par to pastāstīt.

Komentāri ir slēgti.