Nokia N8. Atsauksmes mēnesi padarbojoties

Pirms nedaudz vairāk kā mēneša nomainīju savu veco uzticamo Nokia E51 pret Nokia N8. Izvēle par labu skārienjūtīgam ekrānam bija tāpēc, ka, pabakstoties ar Nokia E5 sapratu, ka man nevajag kosmosa kuģu vadības pulti.

Šo ierakstu gribēju veikt uzreiz pēc atjauninājuma iznākšanas janvāra vidū, bet, tā kā mans tālrunis ir ar īpašu, skandināvu testētājiem paredzēto firmware, tad man nekādi atjauninājumi neatnāca, tāpēc nākas vien palikt pie tā, kas nu man ir (ieskaitot to, ka man nav latviešu valodas atbalsta). Kopsummā ar tālruni esmu ļoti apmierināts. Vienīgais, kas mani sarūgtināja — tomēr bija jāpiepērk divas programmas klāt, lai normāli varētu strādāt. Truba gan ērti jūtas rokā, gan arī normāli darbojas. Uzkārusies ir tikai trīs reizes un arī tad pie vainas, visticamāk, bija līkās programmas, kuras es biju uzstādījis. Skaidrs ir viens, bez visādiem vidžetiem un softiem šis tālrunis jau pats par sevi ir ērts un labs, tomēr, ja ir nepieciešamība pēc kaut kā, kas atrodas internetā, tad oriģinālās līdzi nākošās programmas izmantot vienkārši nedrīkst. Bet ir lieliski citu izstrādātāju risinājumi, kas padara darbu ērtu un bezrūpīgu.

Nokia N8 green.
Nokia N8 green.

Par galveno

Nokia vienmēr ir bijusi mans favorīts un par operētājsistēmas sliktumiem un labumiem var izteikties pēc sirds patikas, toties es zinu, ka man nebūs jāgaida atjauninājumi vai jāuzstāda papildus programmatūra, lai varētu veikt primārās funkcijas. Un primārās funkcijas ir:
zvanīt un saņemt zvanus (man ir ļoti būtiskas arī iespējas normāli lietot līdzsavienojumu, ērti sarunas laikā pārslēgties uz kontaktiem, kalendāru, īsziņu arhīvu)
saņemt un nosūtīt īsziņas (tai skaitā MMS, nosūtīt uzreiz vairākiem adresātiem, saglabāt īsziņu atsevišķā mapē)
pierakstīt kontaktus (ar gandrīz neierobežotu skaitu dažādu parametru katram kontaktam)
bluetooth (ātrai informācijas pārmešanai uz citu tālruni)
diktofons (ārkārtīgi laba kvalitāte, pat labāka, nekā manam vecajam Sony diktofonam, kuru Rudaks savulaik kaut kur padirsa)
kalkulators
pulkstenis (Uzlikt vairākus modinātājus, definēt modinātājus cikliski reizi nedēļā vai kādā īpašā dienā. No jau iestrādātas pilsētu datubāzes izmantot iespēju pārslēgties starp laika joslām. Vienīgais, ko es pieinstalēju klāt, bija Timer Touch, jo dažkārt vajag uzņemt laiku.)

Visas augstāk minētās lietas jebkura kaut cik nopietna Nokia veic izcili un šis tālrunis nav izņēmums.

Papildus fīčas, kas ir atrodamas Nokia N8 un kuras nav vajadzīgas ikdienā, bet nav sliktas:
FM radio
FM radio raidītājs (uzliec kaut kādu mūziku, ieslēdz raidītāju, uzstādi frekvenci un pāris metru rādiusā visi ar FM rādžiņiem varēs klausīties tavu mūziku uz attiecīgās frekvences)
Quickoffice un PDF reader (dažkārt nākas kaut ko tādu darīt, kā atvērt dokumentus tālrunī)

Kopsummā tālrunis kļūst ērts tikai tad, kad tu sāc saprast, ka pogu nav. Es nekad līdz tam nebiju lietojis skārienjūtīgu ekrānu ikdienā, tāpēc man pagāja vismaz divas nedēļas (pirmo vizītkarti es pārrakstīju tālrunī kādas 30 minūtes).

Viss pārējais, kas attiecas uz tālruņa pogām, ekrāniem un citām lietām jau tūkstošiem reižu ir apspriests dažādās mājaslapās. Es mēģināšu pastāstīt par to, kas man šķiet svarīgākais kā arī papildināt ar to, ko es iesaku lietot no programmatūras.

Nokia N8 no visām pusēm.
Nokia N8 no visām pusēm.

Ļoti īss tehnisko brīnumu apraksts

E8 līdzi nāk trīs savienojuma vadi:
miniUSB tētis–USB tētis
miniUSB tētis–USB mamma
HDMI tētis–HDMI mamma

Es jau pirmajā dienā viņus satinu kopā ar ļozeni. Gan tāpēc, lai nepazūd, gan arī tāpēc, ka kāds no šiem vadiem var pēkšņi ievajadzēties (ja nu vienīgi HDMI neesmu lietojis ārpus testēšanas).

Beidzot Nokia ir normāla austiņu izeja un arī pašas austiņas ir pat ļoti sakarīgas, tikai es nekādi nevaru saprast, priekš kam mikrofons ir ieslēgts arī tad, kad es tikai klausos mūziku.

Fotokamera/videokamera. Pizdec, visi, absolūti visi, kas nezināja, ka man ir šis tālrunis un kas skatās jaunumus manā Vimeo kontā, bija izbrīnīti, kāpēc es esmu izdomājis iegādāties videokameru (brīdinu, viss tur nav filmēts ar N8, bet, piemēram, Cope bez Andžika un Makša sākās tikai dēļ N8 testiem). Arī foto izskatās pārsteidzoši labi. Pats esmu gana izbrīnīts. Visnotaļ varu apgalvot, ka salīdzinājumam ar Artūra šedevriem ar iPhone, man ir Hasselblad. Papildus esošajiem pribambasiem es vienīgi iesaku uzstādīt Nokia Panorama, kas ir lielisks rīks (kad piešaujas) plašāku (?) attēlu fotografēšanai (piemēram, galda saturu tuvplānā).

Datu ielāde un uzglabāšana. To gigabaitu skaita pilnīgi pietiek, lai piekakātu kādam laikam ar mūziku, kurā jau pašam pēc tam ir grūti orientēties, iemestu kādu filmu vai videoklipus, grāmatas un vēl tev paliks pāri čupa vietas. Un šī čupa vietas ir īpaši noderīga. Staipot līdzi miniUSB tētis–USB mamma vadu, var pieslēgt jebkādu datu nesēju ar USB pieslēgumu un caur tālruņa failu pārlūku vienkārši kopēt saturu no/uz tālruni.

Baterija. Sāku pierast, ka tālrunis ir jālādē katru nakti, jo pie normālas lietošanas, bača beidzas kaut kur otrās dienas pusē. Nekā superkruta tajā nav, bet laikam jau ar to ir jārēķinās, ja rokās tur plaukstdatoru ar zvanīšanas iespējām. Jā, lai labāk strādātos un sekotu līdzi, kad bača jālādē, vislabāk ir uzlikt Nokia Battery Monitor, kas veic uzskaiti par elektroenerģijas patēriņu un paziņo par laiku līdz tālruņa miršanai.

Nokia N8. Slikta apgaismojuma tests. Jānis Džimmijs Bižāns mazgā rokas.
Nokia N8. Slikta apgaismojuma tests. Jānis Džimmijs Bižāns mazgā rokas.

Nianses īpaši apdāvinātajiem

Wi-fi. Pēdējos pāris gadus es aktīvi izmantoju internetu tālrunī, tāpēc wi-fi ir obligāts nosacījums. Un arī šī lieta tālrunī ir lieliski nostrādāta. Silti iesaku neaizrauties ar visādiem sūdiem, kurus piedāvā pieinstalēt klāt, jo oriģinālais wi-fi meklētājs to visu izdara.

Kalendārs. Oriģinālais kalendārs ir foršs un ērts. Problēma ir tāda, ka Nokia nez kādu iemeslu dēļ nemīl Google, līdz ar to ir nepieciešams vai nu čerez žopu konfigurēt pieeju pašam, vai arī izmantot citu radītas programmas, lai varētu telefona kalendāru sinhronizēt ar Google Calendar. Čerez žopu variantu neapskatīšu, bet pats nopirku GoogaSync, kas tiešām ir to 12 latu vērts — sakonfigurē darbu ar n–daudzumu kalendāru un ātri veic sinhronizāciju, vienkārši ievadot Google Account datus.

Karte un GPS. Likās, ka tā vien tāda rotaļāšanās ir, bet pāris reizes jau ir noderējis meklējot konkrētās adreses. Iesaku uzstādīt Ovi Maps 3.06. versiju. Nav nekāda vaina arī Google Maps, it īpaši adrešu meklēšanai mazākos miestos, bet Ovi Maps darbojas arī bezsaites režīmā, atšķirībā no Google Maps. Kompass, bez šaubām, orientēšanās sacensībām nav paredzēts, bet kaut ko jau tur sakarīgu rāda, ja ieslēdz kalibrēšanu arī pēc satelītiem un torņiem.

Lukturītis. Pietiek ar elementāru programmu QTorch, kas ir absolūti bez maksas un pilda tai uzliktās funkcijas, vienkārši padarot visu ekrānu baltu. Izmēģināts piķa tumsā un apgaismojuma absolūti pietiek, lai atrastu atslēgas, kas nokritušas uz zemes putekļainā pagrabā.

Muļķības. Pie mana dēla favorītiem kopā ar Angry Birds ir nonākusi arī dumjākā aplikācija, kādu jelkad ir kāds radījis mobilajiem tālruņiem — Pocket Shaker. Šajā pašā kategorijā man pagaidām turas arī UpCode, jo Latvijā tam vēl nav pielietojuma. Toties pavisam reālu pielietojum dažkārt aiz neko darīt var izlobīt no SPB TV un ForecaWeather. Es ceru, ka šīs aplikācijas jums neprasa komentārus.

Nokia N8 tests. Klusā daba pie cafe Leningrad.
Nokia N8 tests. Klusā daba pie cafe Leningrad (samazināts izmērs).

Web aplikācijas

Interneta pārlūks. Iebūvētajam pārlūkam nav nekādas vainas, bet man tomēr Opera Mobile šķiet daudz ērtāka un es to iesaku uzstādīt kā noklusēto. Opera Mobile no Mini atšķiras ar to, ka Mini ir apgrieztāka versija, kas ir ņiprāka uz vecākiem tālruņiem. N8 īpašniekiem nevajadzētu pat iedomāties par tās uzstādīšanu, jo visas Mini servera puses apstrādes iespējas var uzstādīt arī Mobile versijā.

E–pasts. Uzreiz aizmirstiet par oriģinālo e–pasta programmu. Tieši tāpat, kā par visiem tiem exchange un līdzīgiem mēsliem, kas pieejami oriģināli no Nokia un Symbian. Tie strādā tikai katram desmitajam tālrunim. Tā vietā uzreiz uzstādiet Mobile Documents un lietojiet e–pastu superpilnvērtīgi, ieskaitot jebkādu pielikumu apskati, e–pastu pārsūtīšanu un citas iespējas. Nebaidieties, ka programma atrodas Nokia Beta Labs. Tur ir daudz labumu noslēpies.

Sociālie tīkli. Es izmēģināju čupiņu ar dažādiem sociālo tīklu rīkiem un varu droši teikt, ka nekas labāks par Gravity nav izdomāts. Un tie 10 eiro ir tā vērti. Links ir uz aktuālāko alfa versiju, kas parasti ir stabilas un normāli strādā. Nokia, Foursqare un Facebook oriģinālie softi ir sūdi (arī Snaptu), kas ir lēni un smagi, salīdzinot ar vāciešu izstrādāto Gravity, kas šos visus apvieno zem viena jumta.

Video un bilžu augšuplāde. Lieliskākais rīks, kas ir izgudrots, ir Pixelpipe, kas tikko tikai izceļojis no Beta Labs. Foršums slēpjas faktā, ka atbalstīti ir 80 ar kapeikām dažādi servisi un lietošana ir ārkārtīgi elementāra — atveram bildi vai video, no menu izvēlamies send un tad izvēlamies Pixelpipe, ierakstam nosaukumu, pavadošo tekstu, atslēgvārdus, izvēlamies servisu, uz kuru gribam bildi vai video sūtīt un viss, elementāri. Pati nosūtīšana notiek mums to neredzot un ir iespēja arī nokonfigurēt, ka sūtīšana notiek tikai tad, kad pieslēdzamies pie wi–fi. Man pat tā arī īsti nav skaidrs, kāpēc šī programma vēl joprojām ir bezmaksas.

Pārējās programmas jūs varat lietot pēc savas patikas, mani nekas cits pagaidām neinteresē, nesaista un nešķiet būtisks. Lielāko daļu oriģinālo Nokia programmu sametu atsevišķā folderī ar nosaukumu Shit un nekad neveru tās vaļā. Vēl daži mazi ieteikumi, kā elpot brīvāk un nečakarēt sev prātu:

0) Uzreiz pēc Nokia Ovi uzstādīšanas uz datora, pirms vēl pieslēdz klāt tālruni pie datora, nokonfigurējiet sinhronizācijas parametrus, lai pēc tam joki nesanāk. Kontaktu normālai glabāšanai jāizvēlas Microsoft Outlook (ja nekad nav bijis atvērts vaļā, tad būs jāatver un tikai tad varēs nokonfigurēt Nokia Ovi. Jāatver Outlook būs tikai vienu reizi mūža, pēc tam par to var atkal aizmirst.). Ja konfigurēšanu neuztaisa savlaicīgi, tad pēc tam būs problēmas ar dublētiem ierakstiem vai vēl kādiem citiem līdzīgiem brīnumiem.

1) Izmetiet trešo home screen, nafig nav vajadzīgs.

2) Nelieciet uz home screen ekrāniem visādus webvidžetus, jo vienīgais, kas ar to tiek panākts — ļoti ātri beidzas baterija.

3) Pieturot vienīgo fizisko taustiņu ilgāk, atvērsies saraksts ar visām atvērtajām programmām. Centieties turēt pēc iespējas visu ciet, taupot baterijas darbības laiku.

4) Conversations sākumā šķiet dziļi stulbs īsziņu izkārtojuma veids, bet pēc kāda laika, kad uzkrājas pāris simti īsziņu, tas sāk kļūt aktuāli un pat noderīgi. Sākumā biju izmetis, bet tagad uzliku uz home screen īsceļus gan uz īsziņu sarakstu, gan uz conversations.

5) Bez stresa un panikas lieciet maksimālos kvalitātes rādītājus gan diktofonam, gan video ierakstam, gan fotogrāfijai. Kvalitāte tiešām ir būtiski labāka un vietas uz tālruņa jums ir pietiekami, ja vien neesat jau pilnu ar pornu piekrāvuši.

6) Īpaši neaizraujieties ar krievu uzlauzto versiju uzstādīšanu, jo liela daļa satur kakainu kodu iekšā, kas pats no sevis liek tālrunim pieslēgties pie interneta. Rezultātā būtiski pieaug interneta trafiks (es decembrī ar visu to, ka pārsvarā pie wi-fi tīkliem sēdēju un tālrunis nebija no mēneša sākuma, savus 0,5GB notrafikoju), bet dažkārt arī palielinās telefona rēķini, jo tiek sūtītas maksas īsziņas vai kaut kas tamlīdzīgs.

51 domas par “Nokia N8. Atsauksmes mēnesi padarbojoties”

  1. ak dievs 12 ls par googles synceri :( tā jau ir aifouna un nokijas lietotaaji maksaa pa telefonu un tad turpina maksaat par programmaam… līdz ar ko telefons paliek neiedomājami vērtīgs, jo viņā ir ieguldīgi milzu līdzekļi, ok Nokia vismaz nemaksā 600 Ls :/

  2. Atom, es arī sākumā domāju, ka ir nejēdzīgi maksāt par sinhronizācijas funkciju. Bet tad es atskartu, ka man cenā jau ir iekļautas daudzas citas funkcionalitātes, par kurām maksā citu zīmolu tālruņa lietotāji un nomierinājos. Kaut vai tā pati Ovi karte bezsaites lietošanai.

  3. Īsumā sakot , kamēr Nokia nav zem Android zīmola . viss ko viņi veido ir garām. N8 ir labs beigu elpas vilciens,

  4. Līdz riebumam apnikuši visi Android slavinātāji. Aizbrauc ar savu Android ārpus Rīgas uz kādu mazāk apdzīvotu vietu, kur tālrunim būs švaks pārklājums zvaniem, kur nu vēl internetam. Un tavam Android 90% no funkcionalitātes būs zudusi.

  5. Es arī skatos šī telefona virzienā. No raksta īsti nesapratu vienu lietu. Vecajiem Nokias modeļiem man ļoti patika tā saucamie reminderi, kas ērti tika lietoti kalendārā. Tagadējam manam telefonam (N95 8GB) tādas iespējas vairs nav, ir tikai todo lists, kas nav īpaši parocīgs, jo nevar uzlikt atkārotjumu. Kā ir ar šo modeli?

  6. Man pietiek ar kalendāra iespējām, bet Ovi store ir arī specifiskas programmas, kas varētu veikt tev vajadzīgās lietas.

  7. tev tel nekaras augshja piemeram verot muzikas pleijeri valja un vinjsh tto neatver, vienigi izsledzot un iesledzot tad tikai atveras kas tur par problemu varetu but?!

  8. Šādas problēmas nav bijis. Pirms iegādājos Gravity, lietoju Foursquare oriģinālo programmu, kas gan mēdza samērā regulāri novest telefonu līdz tam, ka bija jātaisa aukstā pārlāde.

  9. Paturi ieslēgšanas/izslēgšanas pogu astoņas sekundes un tālrunis pilnībā izslēdzas, pat ja bija uzkāries.

  10. Gadu lietoju iPhone 3G. pārdevu to nopirku nokia n8. Beidzot sāku normāli lietot viedtālruni. Ja godīgi tad iPhone ir pārāk sareklamēts, bet ja ieskatās dziļāk tad nokia nopietniem cilvēkiem der labāk! :)

  11. Viss jau ljoti skaisti, bet runaajot dienaa ap 6h, sis modelis reaali bremzee, karaas utt..un rezultaataa liidziigi kaa E seerijas noķeles divas gb. izskirosos momentos biznesaa pret sienu un miskastee..
    P.S. Nu patiik man visas taas aprakstiitaas fiicas, bet kaapeec nevar taalrunim nodrosinat normaalu funkcionalitaati superaktiivaa zvaniisanas reziimaa? Viens ir skaidrs Nokiju vairs dziivee nepirksu un citiem neiesaku.

  12. Es dienā nerunāju sešas stundas, bet savas divas visnotaļ nosēžu uz sakariem. Un nekad neesmu varējis sūdzēties tieši par zvanīšanas problēmām. Varbūt iemesls starp ausīm jāmeklē, nevis tālrunī?

  13. Ir doma pirkt mobilo tieši dēļ GPS, GPRS. Vajadzīga navigācija braucot ar auto pa eiropu. Kādā līmenī tā ir N8? Rakstā par navigāciju diezgan skops info. Īstenībā , nemaz nezinu vai man vajag tik krutu trubu tikai dēļ navigācijas (varbūt tev ir zināms kāds labs vnkārš telefons ar labu navi)… bet apskatot bildes kvalitāti ,kuru esi ielicis, izdomāju, ka varētu iztikt netikai bez tomtoma pirkšanas, bet arī bez laba fotoaparāta iegādes!! :)

  14. Bildes un video ir tiešām ļoti cool. Protams, labu fotoaparātu tas neaizstās, bet nu tā vietā, lai staipītu līdzi ziepjutrauku ar video iespēju un telefonu, es protams, izvēlos staipīt tikai vienu. Navigācija mani diez ko neinteresē atrodoties Latvijā, ja nu tik, cik apskatīties kādas adreses atrašanās vietu. Par Ovi kartēm neko īpaši daudz iepriecinošu nevaru pateikt — pilsētā ir forši, bet ārpus tās ir paskopi (man, piemēram, Ropažu novadā vispār tikai valsts nozīmes šosejas praktiski ir parādītas), tāpat sanāk Google skatīties. Ja tiešām gribās labu navigatoru, es tomēr ieteiktu ņemt TomTom, savādāk kaut kādā Polijas dirsā iemaldīsies, kur arī Ovi kartēs nav nekas prātīgs sazīmēts un ja vēl bez neta paliksi, tad nekāda jēga tev no šī nebūs.
    Tā kā priekš tevis ideālais variants būtu N8+TomTom. Tad ar nedaudz dārgāka tālruņa iegādi atbrīvosi sevi no fototehnikas iegādes.

  15. Man pašam ir Nokia 5230 un par kartēm sūdzēties nevaru. Vasarā braucu uz Vāciju un līdzi bija arī TomTom , kurš neko daudz nepalīdzēja . No mana telefona bija daudz lielāka jēga. Tāpēc par kartēm neko sliktu nevaru pateikt. Tagad pašam ir doma ņemt Nokia N8.

  16. Runājot par navigāciju, pastāsti diletantam lūdzu, kā ir? Jā es lietoju tiešsaitē, vai tas ārzemēs ir maksas pakalpojums vai nē, un kā ir ar bezsaiti, tāpat, vai savādāk. Tāpēc ka bija bēdīga pieredze ar Nokia N95 8GB, palietoju navigāciju Ungārijā un drusku Polijā, pēc tam rēķins 100 LS. Tad kā pareizi to lietot, lai izvairītos no lielajiem rēķiniem?

  17. Izslēdz ārā pieslēgšanos kaut kam citam, izņemot GPS, tad arī nebūs ārzemēs rēķini.

  18. tas ir, lietoju telefonu bezsaitē, vai kā? Atvainojos, bet tiešām esmu iesācējs,tāpēc nezinu

  19. tas laikam tulkojumā būs nelietot internetu tiešsaitē, bet gan bezsaitē, vai parezi sapratu?

  20. pēc programas atjaunināšanas pazuda Latviešu valoda… ;(
    kā iespējams uzlikt atpakaļ ?

  21. caur ovi suite vienkārši atjaunināju visu… un pazuda Latviešu valoda.

  22. Kāda sistēmas versija tev tagad stāv? Ja ir atjaunota sistēmas versija un pazudusi latviešu valoda, tad dodies uz servisa centru, ja tas attiecas tikai uz kādu programmu vai arī neesi pats paskatījies, ka jāuzliek atpakaļ sistēmas/programmas valoda kaut kur opcijās, tad tur jau nu gan būsi pats vainīgs.

  23. Vai tagad, pēc pusgada lietošanas, tu vēlreiz pirktu šo N8? Kāds ir tavs viedoklis operētājsistēmu salīdzinājumam starp Android un Symbian? Un pēdējais cik ērti ir lietot e-pastu tālrunī?

  24. Labs raksts. Bija piedāvājums par lētām naudām paņemt šo telefonu. Esmu apmierināts!

  25. 1. Jā, es ņemtu šo tālruni arī tagad.
    2. un arī 3. pie reizes. Vienīgā dzimtā kaite Symbian ir tas, ka viņš nedraudzējas pa tiešo ar Google produktiem. Bet to var ātri atrisināt, iztērējot aplikācijās ne vairāk kā pāris zaļos. Līdz ar to tajā brīdī arī es kļūstu absolūti apmierināts.

  26. N8 ir mobilā tālruņa modeļa nosaukums.
    N8-00 ir modeļa ražošanas sērijas numurs. Nu, piemēram, ja pirmajā ražošanā tiek atklāts, ka kaut kāda poga, gumija, plastmasa nav pietiekami izturīgi, tad pēc tam ražo N8-01 modeli, kurā šī nepilnība tiek izlabota.
    Līdz ar to šobrīd var teikt, ka N8 un N8-00 ir viens un tas pats, jo neesmu neko dzirdējis par modeļa modifikācijas ražošanu.

  27. 1) Google sinhronizējas ar nokia un vnk ideāli, tikai google konc jāpievien protams :D un kā exchange nevis ar to beta labs aplkāciju
    2) par epastu absolūti nepiekrītu, jo iebūvētais ir pat ļoti baudāms, it sevišķi ar tagad Anniņu un par kādām problēmām pieminēji tieši tiem deviņiem?
    3) ar OVI kartēm – vai esi vispār ievilcis LV karti telefonā vai lietot to onlinā? Par LV kartes detalizāciju nav vispār nekādu diskusiju, tā ir vena no labākajām kartēm un LV ir 99%! Google vispār atpūšas un Tomtoms arī ar savām miljonus vērtajām kartēm

    p.s. vispaŗ neko nezinu par nokia uzkāršanos, bremzēšanu utt. Neesmu novērojis tādas problēmas ne s60 v5 ierēcēm ne arī Symbian tagadējai Anna

  28. nokia lietotājiem gan nav papildus nekas, jāpērk, jo pilnu funkcionalitāti pamatā nodrošina standarta aplikācijas. Jā, nokia ir salīdzinoši maz aplikāciju viņu storē, bet iespējams tas arī ir iemesls, ka viss jau ir telefonā no dzimašanas

  29. Ņem vērā to, ka Nokia karte ir balstīta uz http://www.openstreetmap.org/ un es šo rakstu taisīju janvārī. Daudz kas ir mainījies. Par Google sinhronizāciju e-pastiem es tev arī varu piekrist tikai tagad, pēc Anna atjauninājuma.
    Uzkāršanos vari pamēģināt arī tagad, piemēram ar Weather no Nokia. Man vēl joprojām viss uzkaras ik pa brīdim.

  30. man pieredze ar nokia kartēm ir vairāk kā gadu, tikai pozitīva, bet katram mums veicas savādāk :) jau iepriekš bija plāns kaut ko uzcept tautai par kartēm, tad to arī paveicu http://cilvekiem.eu/2011/10/nokia-kartes-celos-un-necelos/

    man tomēr laikam ir veicies vairāk kā citiem ar nokia, neviens aparāts nekad nav bijis apveltīts ar anomālām parādībām :D un arī pašreizējie, jo lietotoju gan s60v5 gan symbian annu

    varu novēlēt lai pārējiem arī veicas! :)

  31. Es, kopš nopirku N8 , pagājis gads. Pirku, kad parādijās veikalos. Likās, ka būs jēdzīgs telefons. ESMU BIJIS VIENMĒR NOKIA FANS, BET LIETOJOT ŠO MĒSLU, GRIBĀS IEDOT GALVĀ TAM, KAS VIŅU LAIDIS TIRDZNIECĪBĀ. REGULĀRI KARĀS, symbian Anna vispār šo telefonu pārvērta līdz nepazīšanai sliktākajā nozīmē. Nožēloju, ka nenopirku iPhone, kaut ieteica. Ņemot no kabatas laukā, saslēdzas kaut kādas nevajadzīgas vietnes. Ļaudis, jums vajag šo sūdu un tā pēcteci? Iespējams, kad šo rakstu, kāds jau man būs piezvanījis un es nebūšu varējis atbildēt aiz tā iemesla, ka ekrāns gļuko. Es Nokia N8 esmu apsolījis, ka nākošajā reizē, kad nogļučīs, izšķaidīšu. Tā lūk. Nenormāli gudrā truba. Pat piezvanīt brīžiem nevar.

  32. kas ar tevi, kas ar tevi? :D vnk nemāki apieties ar telefonu! kurš tev teica, ka aifons nekarās? tas viens, kuram nekad neuzkārās?
    izpildi savus solījumus gan un ieposto foto vai vēl labāk video ar procesu :D bet neaizmirsti piekabināt aktuālo vakara ziņu izdevumu fonā, tas tā, lai ticamāk ;)

  33. sveiki vai varat man palidzet ka varu uzlikt n8-lai redzu kur atrodas otrs nummurs? ka navigaciju

  34. sveiks. vai vari palidzet kur varu ieslegt telefona gps lai redzu otru telefonu kur atrodas?

  35. ko tieši domāji ar otrs nr? cits telefons? tad jāmeklē piemērots softs, kurš veic tracking

  36. Mr.Sere vari lūdzu paskaidrot kā tur īsti viss janokonfigurē caur Microsoft outlook, lai faili nedublētos un cita draza nesavāktos?! Paldies!
    Ja vari lūdzu uzraksti atbildi uz e-pastu. Paldies!

  37. Esmu ļoti vīlies šajā modelī ,kaut vienmēr esmu bijis nokia piekritējs.Man nostrādāja nedaudz vairāk par diviem mēnešiem ,bet tad sākās murgs ….mēneš laikā trīs remonti.Ja ir iespēja tad labāk šo modeli apejiet ar līkumu

Komentāri ir slēgti.