Laika plānošana un elektronisko kalendāru dizains

Ja Google kādreiz izdomās ar savu kalendāru izdarīt to pašu, ko tas ir ieplānojis izdarīt ar Google Reader, es raudāšu krokodila asarām.

Es plānošanai par pamatu vienmēr esmu vadījies nedēļas griezumā. Tāpēc priekš manis visērtākais un pārskatāmākais veids, kā skatīties uz saplānoto ir divu nedēļu šķērsgriezums. Google Calendar ar to lieliski tiek galā.

Google kalendārs divu nedēļu skatā.
Google kalendārs divu nedēļu skatā.

Ir daļa notikumu, kas ir piesaistīti konkrētam laikam, bet liela daļa ir saistīta tikai ar konkrēto datumu. Tāpēc šāds skats man šķiet visoptimālākais. Protams, ideālā pasaulē es gribētu savu dzīvi plānot tā, kā tas notika sešus-septiņus gadus atpakaļ — pierakstu veidā papīra plānotājā. Tomēr pierādījās, ka galvenais šāda papīra plānotāja mīnuss ir tas, ka nav iespējams veikt saprātīgu meklēšanu vecos ierakstos. Teiksim, atrast telefona numuru džekam no Pabažiem, ar kuru tikos kaut kad rudenī.

Viedtālruņi izmainīja un sagrāva visu manu ideālo plānošanas ritmu. Senāk varēja vēsi atsmērēties ar tekstu «Atsūti e-pastu. Neesmu pie datora, nevaru pateikt, vai tieku.» Tagad tas nestrādā, jo visu var momentāli apskatīties. Tikai žēl, ka tas notiek teorētiski. Jo praktiski uz viedtālruņiem neko apskatīties lāga nevar. Par to es gaužos jau kopš Nokia N8 laikiem un nekas nav mainījies arī pārejot no Symbian uz Android bāzēto Samsung Galaxy SIII. Iebūvētais kalendārs ir vienkārši kaut kas prātam neaptverami sūdīgs.

Daļēji problēmu atrisināja aplikācija Agenda, bet ilgāk palietojot arī tā sāk besīt. Pirmkārt, nav iespējams uzstādīt, lai nedēļa sākas ar pirmdienu. Otrkārt, sarakstam nav normāli sadalītas dienas, līdz ar to nav skaidrs, kurā dienā kurš notikums notiek, ja to ir ļoti daudz (mēnesis + šodienas datums + šodienas plānu saraksts skatā). Nu un vēl čupiņa ar sīkumiem, bet tomēr labāk, kā S Planner.

Mani ļoti interesē, kā citi plāno savus darbus un kādus rīkus vai tehnoloģijas brīnumus izmanto, lai varētu sakarīgi to darīt? Kādi, jūsuprāt, ir izcilākie dizaina (gan vizuālā, gan funkcionālā) piemēri? Share, retweet un ko nu tur vēl. Man ļoti ļoti gribās zināt citu pieredzi.

6 domas par “Laika plānošana un elektronisko kalendāru dizains”

  1. Nesaprotu, kas tieši tevi neapmierina Defaultajā S3 kalendārā. Es arī lietoju jau Google kalendāru 3 gadus (S1, S2 un tagad S3), un pilnībā esmu apmierināts ar viņu. Liekas viss pārskatāmi. Ja vajag paskatīes vai man konkrētā diena ir brīva vai aizņemta to es redzu, tomēr diezgan normāls dispeljs šiem modeļiem

    Mazās piezīmes lieku uz desktopa, tagad lietojot Google Keep widgetu, pirms tam kaut kādu note widgetu (Evernote widgets nepatika)

    aaa….Priekš kalendāra lietoju CalWidged , kuru vizuāli patīkami noformēju (caurspīgīgu) un stāv man uz desktopa.

  2. Zinu, ka esi iSūdu nīdējs, bet iOS iebūvētais kalendārs tiek ļoti labi galā ar info, kas sinhronizējas ar Google Calendar, kuru arī lietoju gadiem un kurš ir viens no svarīgākajiem Google ikdienas rīkiem.

  3. To kalendāru nav iespējams lietot, ja tev katru dienu ir vairāk par trīs ierakstiem un ir daudz ierakstu, kas ir all day event.

  4. Nu Google Calendar sinhronizēšana ar iekārtām bija problēma Symbian laikos. Visu varēja izdarīt, tikai tas notika čerez žo. Bet par iŠitu kalendāru es kaut kad kaut ko skatījos un mani arī līdz galam neuzrunāja. Bet, ja tu varētu iemest kādus pāris ekrānšāviņus ar kalendāra paskatu (nedēļas, mēneša, dienas skati, varbūt tur vēl kādi interesanti skati ir), varētu vairāk to pakomentēt.

  5. Es plānoju tieši tāpat kā Tu, jau pāris gadus Google calendar ir neaizstājams rīks. Blociņos vairs tikai skricelēju kkādus sūdus mītingos ar klientiem. Lai dies nogrābstās ja Google nogriezīs Kalendāri!

Komentāri ir slēgti.