Windows Phone 8 vs. iOS7. Saturam ir jābūt pirmajā vietā

Windows Phone 8 vs. iOS 7 kontakta skats.
Windows Phone 8 vs. iOS 7 kontakta skats.

Man ir pie vienas vietas, kas notiek ar iOS dizainu, jo nekad nebūšu tā patēretājs vairāk par dažām minūtēm, tomēr ir viena lieta, ko pamanīju un tā man ļoti ļoti krīt uz nerviem Windows Phone 8 dizainā. Apple ir izdarījis visu iespējamo, lai pirmajā vietā būtu saturs, savukārt Microsoft ir izdarījuši visu iespējamo, lai pirmajā vietā būtu satura apraksts. Un šī ir galvenā atšķirība starp WP8 un iOS7. Pārējais viss ir sīkumi un lietotāju pieradināšana.

12 doma par “Windows Phone 8 vs. iOS7. Saturam ir jābūt pirmajā vietā”

  1. Nepiekritīšu – wp8 pirmajā vietā ir nevis satura apraksts, bet darbības ar to. Tiesa, pēc ekrānuzņēmuma to nepateiksi

  2. Kas vairumā gadījumu ir vajadzīgāk – redzēt telefona numuru vai veikt ar to darbību (zvanīt, sūtīt ziņu)? Šajā ziņā WP > iOS.

  3. Šobrd izskatās, ka Ramūna un Kristapa domu gājiens atbilst tam, kas ir slikts funkcionālais dizains. Ir muļķīgi rakstīt to, ko var izdarīt. Tas ir mobilais telefons. Ja es redzu numuru, es zinu, ka uz to var zvanīt/rakstīt. Ja es redzu e-pasta adresi, es zinu, ko ar to var darīt. Papildus apraksts ir vajadzīgs vienīgi, lai atšķirtu, teiksim, dažādus e-pastus vai telefona numurus (mobilais/darba/utt.). Piedevām konkrētajā kontaktu gadījumā iOS gadījumā ir ļoti labi redzams, kādas darbības ir iespējamas, tai pat laikā vēl joprojām pastāv iespēja bez iespringuma veikt elementāru darbību – nosaukt telefona numuru (padomājam tagad par tiem, kam ar redzi so-so).
    Vēl viens retoriskas dabas jautājums: kur tad paliek dižie eksperimenti ar gestures? Vai arī Windows Phone 8 no gestures ir atteikušies?

  4. Pilnīgas muļķības! Cilvēkiem vajag zvanīt vai sūtīt SMS nevis nosaukt tel. numuru. Protams, var diskutēt par vadības elementu izmēriem/krāsu/formu, bet man pavisam noteikti nav lielas vajadzības redzēt numuru. Telefons nav prasta telefonu grāmata, ko palasīt vakaros pirms gulētiešanas.

    Žestu (gestures) WP tik tiešām tikpat kā nav. Acīmredzot nav lielas vajadzības pēc tiem. Pēdējā laikā žest-ainākais OS, ko esmu bakstījis ir BlackBerry OS 10.

  5. HVZ. Varbūt es tiešām esmu kaut kādā citā realitātē, bet man vismaz pāris reizes nedēļā kādam ir jānodiktē telefona numurs vai jāatrod kāda e-pasta adrese. WIndows Phone dizaina variants priekš manis ir kā uzraksts «zvanīt» pie durvīm zem zvanu pogas. Loģikas nulle. Ja es redzu numuru, tad es saprotu, ka ar to numuru kaut ko var darīt. Bet varbūt tas man ir vēl paliekas no Symbian laikiem, kur visam vienmēr ir bijusi loģika un lieku sūdu uz ekrāna tikpat kā nekad nebija.

  6. Redz, dažādiem cilvēkiem ir dažādi telefona lietošanas paradumi un gan jau kaut kādu cilvēku grupu par pamatu ņēmuši inženieri, kas izstrādājuši konkrētās saskarnes. Visiem neizdabāsi.

  7. Protams, ka ir, bet tas ir dažas reizes gadā un tad es varu pieciest arī mazu neērtību. Šajā sakarā man tīri labi patīk Samsung (varbūt arī citu Android ierīču ražotāju) risinājums, ka telefonu grāmatā kontaktu paslidini pa labi un tiek veikts zvans, bet paslidini pa kreisi, rakstīta īsziņa. Tas man šķiet daudz svarīgāk mūsdienīgā telefonā nevis iespēja uzskatāmi redzēt pašu numuru.

    Vēl arī jāņem vērā tas, ka attīstoties visādiem soc. tīkliem zūd GSM telefona numura nozīme. Ja agrāk tas telefonā bija vienīgais veids kā sazināties ar konkrēto personu, tad tagad telefonā ir piesaistīti vēl kaudze visādu soc. tīklu konti un principā uzspiežot uz kontakta telefonam pašam būtu jāsaprot pa kādu rīku tajā momentā var sasniegt vēlamo personu. iPhone galu galā pats mēģina saprast kad sūtīt SMS un kad sūtīt iMessage ziņas un tas ir OK.

  8. Sergej – nu neesi tu nekāds UI eksperts. Neesi. Varbūt arī kādreiz Tu to pats arī sapratīsi, bet ļoti šaubos, jo tādi stūrgalvīgi cilvēki kā Tu redz tikai citu kļūdas, bet ne savējās.
    Pilnībā piekrītu Kristapam un Ramūnam par lietojamību.

  9. Samsung slidināšanas funkcija ir forša lieta, vienīgi es nekad to nelietoju, jo nespēju atcerēties, uz kuru pusi kas notiek.

    Es tik ļoti piesējos kontaktiem tieši tāpēc, ka viena no lielākajām problēmām kontaktu apmaiņā ikdienā ir MMS, kas dažādiem tālruņiem dažādos brīžos ieslēdzas, bet to saņemšana nedarbojas starp dažādiem operatoriem un tālruņu modeļiem. Laža ar MMS visvairāk tracina tieši saistībā ar kontaktu pārsūtīšanu, jo dažādi tālruņi pārsūta kontaktus dažādos veidos. Nokia vienā, Samsung citā, Apple vēl citā. Par nesaņemtu MMS nav nekādu paziņojumu.

  10. Es, piemēram, nestādos priekšā, kā MMS izmantošanu var izslēgt ārā. Ja īsziņas garums ir lielāks par 4 SMS garumu, tad automātiski sūta kā MMS. Tas pats attiecas uz kontaktiem. Ja, pārsūtot kontaktu, datu apjoms lielāks par 4 SMS, sūta kā MMS.

    Padalies, ja tev ir informācija, kā uz Android MMS var izslēgt.

Komentāri ir slēgti.