Apple izlaidusi Aperture otro versiju

MAC faniem par godu: Apple paziņojusi par Aperture 2 iznākšanu. Cena — 199 amerikāņu kāposta lapiņas.

Apple Aperture 2 logo

Papildinājumu saraksts tiešām iespaidīgs un pilnīgi iespējams, ka Adobe Photoshop Lightroom (diez kad viņi aizvāks Photoshop no nosaukuma?) uz kādu brīdi nāksies atkāpties šī veidojuma priekšā. It īpaši zinot to, ka Adobe Photoshop Lightroom maksā 299 USD.

Tomēr, tikmēr, kamēr Aperture ir pieejams tikai MAC videi, man personīgi, tas neko neizsaka. Turklāt, man nekādīgi nelīmējās kopā — kāda iemesla dēļ Aperture ir nepieciešamas tik lielas datora prasības?

2 domas par “Apple izlaidusi Aperture otro versiju”

  1. Hmm, prasības kā jau prasības. 2gb RAM jau nu mūsdienās ir standarta padarīšana. Bet vispār jā, Aperture ir rijīgs, kad darbs ir ar milzīgu foto bibliotēku, kurā visas bildes ir RAW un tām ir, piemēram, Highlights/Shadows paregulēti. Jaunais Aperture gan esot ātrāks par iepriekšējo un liela daļa uzdevumu tiek doti video kartei, tādejādi atslogojot CPU, ko gan nevarētu teikt par garu sarakstu ar tām pašām Adobe programmām, kuras tā ļoti gausi izmanto video karšu labumus.

  2. Rijīgs gan viņš ir, bet patīkams un ērts arī dzen :). Man no Lightroom pārejot uz Aperture tik tiešām ir daudz llielāks prieks strādāt, tik nu tas, ka vismaz 1.5.6 versija man baisi čakarējas. varbūt tas ir tapēc, ka ir ~67000 vienības.
    Cik sanāk testēt 2.0 versiju , prieks, tik žēl , ka Trial nevar pievienot veco Library un tā tik tiešām notestēt, kas ir kas. :(

Komentāri ir slēgti.