Par RSS barotnēm un to piesaistīšanu

Mana lielākā goda izrādīšana kādai mājaslapai (runa gan vairāk ir tieši par ziņu lapām un blogiem) ir šīs lapas RSS barotnes piesaistīšana savam Google Reader. Jo tad es par šo lapu noteikti neaizmirsīšu un, ja būs vēlme iekomentēt vai papētīt smalkāk kādu konkrētu ierakstu, apmeklēšu arī pašu lapu vēlreiz.

Tad nu tā, sastapos ar samērā amizantu lietojamības problēmu, ko tagad mēģinu atrisināt, klabinoties gar vienas mājaslapas zīmējuma skicēm. Kā jūs pievienojiet jaunas barotnes? Vai izmantojat kādu no tām atraktīvajām RSS ikonu vizualizācijām, kas parasti iepītas kaut kur starp pēdējo komentāru un PayPal pogu kaudzēm? Vai arī darat tieši tāpat kā es — jebkurai lapai adreses logā apskataties, vai Firefox ziņo, ka šai lapai ir RSS barotne un izmantojiet šo ikonu?

mrserge-lv-feed-button-firefox
mrserge-lv-feed-button-firefox

It kā vienkārša lieta, bet es patiešām nesaprotu, kāpēc šo, jau pašā pārlūkā iebūvēto iespēju ir jādublē?

6 domas par “Par RSS barotnēm un to piesaistīšanu”

  1. Es parasti paskatos uz firefokša ikonu urlbarā, ja tā tur ir, tad gūgles rīderī pievienoju lapas adresi un rīderis pats pievieno lapas rss/atom/whatever fīdu.

  2. Nu redzi puse interneta lietotāju lieto Internet Explorer un tur šādas ikonas nav.
    Bet nu iedodot Google reader avota parasto adresi, viņš jau pats atrod kāda ir RSS adrese.

  3. Mr. Serge gluži manas domas. Manā lapā RSS ikonas/linka nav jau kādus 2 gadus, toties meta tagos viss ir iekšā!

  4. kāpēc tāda pārliecība ka VISI rss-isti izmantos firefox & google reader ?

    a ja nu es dīvainu apstākļu sagadīšanās pēc izmantošu piemēram chrome & dīvainu rss rīderi, kam nevarēšu iebarot web lapas adresi, lai tas pats fīdu atrod. Tad es nu ļoti labprāt sākšu meklēt lielisko rss pogu

  5. Jautājums varbūt ne pa tēmu, bet tomēr, vai no paypal podziņas ir kāda atdeve, respektīvi kāds peso ir iegūts?

  6. Mārci: nezinu, kā ir dinozauru laikmeta Iexplore, bet septītajā versijā ir pat atsevišķa poga panelī, kas norāda uz to, ka šai lapai ir RSS barotne.
    mg: Man nav ne jausmas, ko ikdienā cilvēks lieto, lai lasītu RSS, bet, jebkurā gadījumā praktiski jebkurš moderns pārlūks par RSS barotnes esamību tev kaut kādā veidā paziņo. Es neticu, ka tie cilvēki, kas nezina, ka ir tāda lieta kā RSS barotnes esamības parādīšana pārlūkā, zina, ka RSS barotni var pievienot savam whatever RSS lasītājam, nokopējot saiti no podziņas lapā un tad to iekopējot vienalga kur. Vienkārši neticu.
    Mfz: Patiesībā šai pogai no bloga uzturēšanas viedokļa man nav bijis nekāds labums, toties tad, kad man vajag saņemt naudu no kāda, vieglāk ir pasūtīt viņu uz bloga lapu, lai nospiež uz pogas un pārskaita naudu, nevis sūtīt viņam savu e-pasta adresi, kaut ko apstiprināt, utt.

Komentāri ir slēgti.