Rokdarbi. Uzņēmumu reģistra mājaslapas sīkumi

Dažu pēdējo dienu laikā sanāk kaut kā biežāk apmeklēt Uzņēmumu Reģistra mājaslapu. Un mani šausmīgi tracina daži absolūti triviāli sīkumi, kas šajā mājaslapā ir ārkārtīgi nolaisti greizi.

Navigācija

www.ur.gov.lv navigācija. Esošā un risinājums.
www.ur.gov.lv navigācija. Esošā un risinājums.

Man šķiet absolūti neiespējami esošajā variantā orientēties un kaut ko saprast. Pirmkārt, ir absolūtā putrā salikts viss iespējamais, sajaucot vienādā nozīmē ar Eiropas Savienību saistītos normatīvos aktus un iespējas strādāt Uzņēmumu Reģistrā. Principā es piedāvātu manu variantu vēl vairāk strukturēt, jo es ļoti labi zinu, ka tas ir iespējams.

Neizprotamu iemeslu dēļ navigācijā katrai sadaļai ir pievienota viena un tā pati, absolūti bezpersoniska un tizla ikoniņa, tas viss ir ierāmēts un vēl pa virsu nemākulīgi akcentēts ar krāsu pāreju.

Bet būtiskākā problēma ir tas, ka kārtējais asprātis ir izdomājis dizainā izmantot tikai augšējā reģistra burtus, bonusā vēl saliekot ārkārtīgi šauras rindstarpes un neizretinot burtstarpas. Līdz ar to visa navigācija ir saplūdusi vienā lielā čupā, kurā nekas nav saprotams. Lai nu nebūtu jāmoka acis ar papildus pasvītrojumu tekstam, varam atdalīt sadaļas ar nemanāmu līniju, izmantojot līdzīgu paņēmienu, kā ir bijis lapā sākotnēji, tikai ne tik raibu.

Meklēšana

www.ur.gov.lv Meklēšana. Esošais un piedāvātais variants.
www.ur.gov.lv Meklēšana. Esošais un piedāvātais variants.

Ir pavisam skaidrs, ka šīs mājaslapas izstrādātājs ir absolūti pārfanojies par ikonām. Šajā gadījumā ir mēģināts panākt to, ka izveidotos latviska teikuma struktūra, bet aizmirsts par to, ka oranžs kvadrātiņš ar bultiņu latviešu valodā absolūti neko nenozīmē.

Ikonas galvenē

www.ur.gov.lv Ikonas galvenē. Esošais un piedāvātais variants.
www.ur.gov.lv Ikonas galvenē. Esošais un piedāvātais variants.

Absolūts sīkums, bet tā kā nebija neko daudz jāmokās, šķita svarīgi parādīt arī šo. Vēl te var ļoti labi redzēt, cik nemākulīgi ir izmantots pārnesums un cik ilgi vēl būs jāmācās dizaineriem Latvijā lietot normālas pēdiņas, nevis mērvienības apzīmējumus.

Viss kopā

www.ur.gov.lv navigācijas labošana.
www.ur.gov.lv navigācijas labošana.

Uzklikšķinot var apskatīt pilnā izmērā. Mazos sīkumus nebīdīju, jo patiesībā raksta tapšanas iemesls bija tieši navigācijas apskatīšana. Bet tā jau, pielabojot mazos sīkumus, iegūtu samērā glītu lapu. Glītāko Latvijas administratīvajās struktūrās. Ar lielāko prieku sagaidītu, ja kādas prasmīgās rociņas piedāvātu arī savus variantus. Varbūt kāds vēlētos līdz galam izlabot arī pārējās kļūdiņas?

3 domas par “Rokdarbi. Uzņēmumu reģistra mājaslapas sīkumi”

  1. Un kāda lopiņa pēc galveni rotā Zatlera citāts?
    Ar domu, ka apmeklētājam un, protams, lapas īpašniekam cels pašapziņu?
    Vai vienkārši tas ir labais tonis? :XD

  2. Vienmēr ar interesi izpētu “rokdarbu stūrīti”. Rada cieņu pret rakstu autoru.

    Lai veicas!
    Sidraba

Komentāri ir slēgti.